Nyhed

Mercury Prize afslører de nominerede

Nomineringerne til den prestigefyldte pris er nu offentliggjort. Største overraskelse er, at Kate Bush ikke er med.

Den prestigefyldte britiske musikpris, Mercury Prize, som hvert år kårer det bedste album i Storbritannien og Irland, er klar med dette års nomineringer. Blandt de 12 konkurrerende album kan man finde rapperen og sangeren Plan B, hvis album "III Manors" har solgt dobbeltplatin. På listen kan Richard Hawley også findes for "Standing At the Sky's Edge", som den tidligere Longpigs-frontmand udsendte i maj.

Kvindelige kunstnere er knap nok kommet med på nomineringslisten. Det er nemlig kun Lianne La Havas (billedet) for "Is Love Big Enough?" og Jessie Ware for "Devotion", som har fået plads blandt de nominerede. Desuden finder man navne som Ben Howard, Michael Kiwanuka, The Maccabees, Django Django og Field Music med i kapløbet.

Før listens offentliggørelse var der forventninger om, at Hot Chip, The xx, Laura Marling og Emeli Sandé ville være med, hvilket de ikke er, men den største overraskelse i år er nok fraværet af Kate Bush og hendes anmelderroste album "50 Words For Snow", hendes første album med nye sange i seks år.

Sidste år vandt PJ Harvey den prestigefyldte Mercury Prize for sit album "Let England Shake", og hun er i dag den eneste kunstner, der har vundet den prestigefyldte pris to gange. Tidligere vindere er blandt andre Suede i 1993 for albummet "Suede", Franz Ferdinand i 2004 for "Franz Ferdinand", Arctic Monkeys i 2006 for "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" og The xx i 2010 for albummet "XX".

Vinderen af Mercury Prize 2012 vil blive annonceret til prisceremonien den 1. november.

De 12 nominerede er som følger:

Richard Hawley: 'Standing at the Sky's Edge'
Field Music: 'Plumb'
The Maccabees: 'Given to the Wild'
Plan B: 'Ill Manors'
Lianne La Havas: 'Is Your Love Big Enough?'
Jessie Ware: 'Devotion'
Alt-J (∆): 'An Awesome Wave'
Roller Trio: 'Roller Trio'
Michael Kiwanuka: 'Home Again'
Sam Lee: 'Ground of its Own'
Django Django: 'Django Django'
Ben Howard: 'Every Kingdom'

ANNONCE