Nyhed

Nelly Furtado: Et venligt slag i ansigtet

Den canadiske popstjerne er aktuel med albummet "The Spirit Indestructible". Vi har mødt hende i Göteborg.

Det hed 2006, sidst den canadiske popstjerne Nelly Furtado var aktuel med et engelsksproget album. Derfor har der da også – ifølge Furtado selv – været en stor efterspørgsel på nyt engelsksproget materiale. Er man en af de fans, der har efterspurgt dette, så er der godt nyt, for Nelly Furtado udgiver nu sit femte studiealbum "The Spirit Indestructible", der netop er på engelsk denne gang.

Nelly Furtado har ellers også spyttet et spansk album ud i mellemtiden "Mi Plan", men blikket er nu altså vendt mod den engelsksprogede del af verden, hvor sangerinden over en årrække har været garant for store hits. Hun startede med de blødsødne mere organiske numre som "I'm Like A Bird", indtil Timbaland på 2006-albummet "Loose" påvirkede en mere dance/r&b-lyd på hits som "Maneater" og "Promiscuous". Men hvad kan vi så forvente på canadierens nyeste skive? Det svarede en interviewtrænet Furtado på over for GAFFA før hendes MTV World Stage-optræden i Göteborg under den svenske midsommer.

– Det hedder "The Spirit Indestructible", som siger en del. Jeg skal faktisk spille sangen "The Spirit Indestructible" for første gang i aften til koncerten. Det er spændende at spille den live, og at det er første gang, der er nogen, som hører den. Den er ikke online endnu, selvom lydprøven måske allerede er det, griner Furtado.

– Det et positivt album. Jeg kalder det et venligt slag i ansigtet. Et slag fordi det er aggressivt, men venligt fordi det er positivt. Det vil stadig give dig lyst til at bevæge din krop. Det er stadig et popalbum, men det er legesygt – uskyldigt. Det har en karakter af fejring. Jeg tror, at det er fordi, at jeg er det samme sted nu, som jeg var, da jeg optog "Whoa, Nelly!" (debutalbummet fra 2000 red.), hvilket er ret svært at opnå som en professionel entertainer. For det er en hastig fremadreven branche, og at tage tiden og have styrken til at sige: nej, jeg tager en pause – det er ret svært. Men jeg formåede at gøre det.

– Jeg holdt en pause efter "Loose". Derefter startede mit eget pladeselskab, der hedder Nelstar Records. Jeg havde nogle bands, som jeg udviklede på, og så udgav jeg mit eget album på Nelstar Records "Mi Plan", som er min spanske udgivelse – mod den latinske verden. Jeg startede med at udviklede en anden artist, Dylan Murray. Derefter startede jeg på mit engelske album, og det har været spændende. Der var gode vibes i studiet, og jeg har også rejst en masse. Jeg har været i Kenya to gange over de seneste år, for at arbejde med Free The Children, da de byggede skoler verden over.

– Jeg har mødt så mange mennesker, der har inspireret mig så meget, og der er meget af det på albummet. Tematisk påvirker det din bevidsthed. Jeg taler også om mit hjem, og mine teenageår – nostalgi. Man kan ikke rigtig skrive om sit hjem, medmindre du har forenet dig med det. Jeg har en sang, der hedder "High Life" på den nye plade, hvor jeg taler om idéen og drømmen om succes versus virkeligheden. Virkeligheden er, at du indser, at du skal leve hver dag med succes. Det er succes i en filosofisk fortand, og ikke bare en krukke med guld du finder for enden af regnbuen. "High Life" handler om det, men det er en sjov sang. Der er et modsætningsforhold på albummet, hvor sangene sætter bevægelse i gang, og får dig til at føle energisk, men der er en stærkere lyrik generelt.

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion.

Nelly Furtados femte studiealbum "The Spirit Indestructible" udkommer den 17. september 2012

ANNONCE