Nyhed

Scott Walker synger dansk på nyt album

Den amerikansk-britiske crooner udgiver "Bish Bosch" til december

Scott Walker, der formodentlig er bedst kendt for sine fire melankolske croonerplader fra slut-tresserne, "Scott", "Scott 2", "Scott 3" og "Scott 4", og siden har udsendt en række meget eksperimenterende plader, udsender i slutningen af året et nyt album med titlen "Bish Bosch". Og det forlyder at den aldrende Scott Walker synger dansk på nummeret "Dimple". På albummets hjemmeside kan man i hvert fald læse at "Sproget i 'Dimple' viser sig at være Dansk, en påmindelse om, at Scott boede i København et stykke tid i de tidlige halvfjerdsere." 

Scott Walker boede en årrække i København i sluttresserne og starthalvfjerdserne. Det resulterede blandt andet i sangen "Copenhagen", der figurerede på albummet "Scott 3" fra 1969.

"Bish Bosch" udkommer den 3. december på det markante engelske indieselskab 4AD (The National, Bon Iver, Efterklang med flere), og på albummets hjemmeside kan man læse, at "Bosch" refererer til den hollandske maler "Hieronymus Bosch", der levede i 1400-tallet, mens "Bish" skulle kunne oversættes til "bitch". I forbindelse med titlen udtaler Walker: "Jeg tænkte, at titlen skulle referere til en mytologisk, omfattende, gigantisk kvindelig kunstner".


"Bish Bosch" er en opfølger på Walkers seneste egentlige studiealbum "The Drift", som han udgav tilbage i 2006 efter 11 års pause. Dengang gav GAFFAs Ole Rosenstand Svidt flotte fem stjerner med ordene "The Drift (...) er absolut ikke for børn. Walker anno 2006 befinder sig et sted mellem avanceret croonerpop, opera og avantgarde. Hans næsten hysterisk følelsesfulde stemme får Antony (fra The Johnsons) til at lyde som en tilfældig værtshussanger, og de ti sange med en gennemsnitslængde på syv minutter er musikalsk og tekstmæssigt mildt sagt uforudsigelige".

ANNONCE