Nyhed

The Raveonettes – Ligesom Woody Allen

The Raveonettes udsender 10. september albummet "Observator". Vi har mødt den arbejdsomme og yderst dynamiske duo.

Se flere Raveonettes-fotos i GAFFAs gallerisektion.

Sune og Sharin er tilbage med karrierens sjette album, Observator, der er indspillet på kun en uge i Sunset Sound-studiet i Hollywood sammen med producer Richard Gottehrer, som de tidligere har arbejdet sammen med på Chain Gang Of Love og Pretty In Black. Ud over at indspille albummet og lave overdubs, gik der også meget tid i løbet af ugen med at spille basketball og drikke vin, men der blev også tid til at skrive en helt ny sang. Albummets åbningsnummer, Young And Cold, er skrevet i løbet af de syv dage i Hollywood:

Sune: – Vi stod lige og manglede en sang, fordi vi var blevet trætte af en anden, og så måtte vi jo lægge rødvinsglasset og basketbolden fra os og skrive en, lyder det overskudsagtigt fra den arbejdsomme Sune Wagner, der sammen med Sharin Foo har udsendt et album, en opsamlingsplade og en ep siden april sidste år, og nu således allerede er klar med nyt. Grunden til det høje gear er såre simpel:

Sune: – Det er jo sjovt at lave musik. Længere er den ikke. Det er fedt og spændende at lave en ny plade, og se hvad der kommer til at ske, og jeg glæder mig allerede nu til at lave den næste. Man har aldrig nogen anelse om, hvad der kommer til at ske, og det kan føles helt uvirkeligt.

Sharin: – Vi kunne jo også have brugt meget længere tid på denne her plade, men det kan ikke nytte noget at gå og vente på, at det færdige resultat åbenbarer sig, for der er ikke noget færdigt resultat. Det findes ikke.

Sune: – Det er lidt ligesom Woody Allen, der hele tiden laver nye film, men han gider ikke tænke over dem eller snakke om dem – han gider ikke engang se dem, fordi de bare afspejler et moment i tiden, og det er en meget fed måde at se det på. Når vi nogle gange skal tale om en plade to måneder efter, den er indspillet, kan det være svært at finde ud af, hvad man skal sige, fordi det er så meget en indfangelse af et øjeblik, der er forbi.

Hver af jeres plader har en meget karakteristisk og gennemgående lyd, hvordan finder i en ny lyd til hvert album?

Sune: – Det er helt overlagt, at vores plader lyder så forskelligt, og ofte kan det tage rigtig lang tid at finde den rigtige lyd til et album – længere tid end at skrive numrene. Oftest er det et enkelt eller to numre, der viser den lydmæssige vej, vi skal gå.

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion.

 

ANNONCE