Nyhed

Blachmans talkshow får svensk kvinde-pendant

I et svensk talkshow diskuterer The Sounds-sangerinden Maja Ivarsson mandekroppen foran en nøgen mand

Jazzmusikeren, produceren og X Factor-dommeren Thomas Blachman har vakt megen opsigt med sit talkshow "Blachman", hvor han og en mandlig gæst diskuterer kvindekroppen – foran en nøgen kvinde, der ikke må sige noget i programmet. Udsendelsen har også skabt opmærksomhed i Sverige, hvor forargelsen ikke er mindre, end den er herhjemme – måske tværtimod. Eksempelvis udtalte avisen Expressens kulturredaktør Jens Liljestrand følgende til Dagens Media:

– Det er helt chokerende, at det danske publice service-tv laver sådan et program. Det er utroligt sexistisk fjernsyn.

Nu har programmet så fået en svensk pendant – med modsat fortegn. I aftes blev talkshowet "Jenny Strömstedt" på svensk TV4 nemlig afviklet på lidt usædvanlig vis. Her diskuterede tv-værten Jenny Strömstedt og gæsten Maja Ivarsson (billedet) – sangerinde i gruppen The Sounds – mandekroppen foran en nøgen, tavs mand.


Om programmet udtaler dets producer Henrik Johnsson til Dagens Media:

– Vi så "Blachman" ligesom alle andre, og danskerne gør alle de forkerte ting, man kan gøre. Det føles næsten, som om de gør det med vilje. De har en slags ambition om at revidere kvindens opfattelse af mænds opfattelse af kvinders kroppe. Så vi tænkte, at vi kunne vende det om. Når vi har to så stærke og lysende kvinder som Jenny Strömstedt og vores gæst Maja Ivarsson, er det interessant, hvis vi får en anden effekt, eller hvis det bare er det samme med modsat fortegn, siger han og fortsætter:

– Vi vil se, hvad der kommer ud af det. Måske er det bare pinligt eller plat, men måske kommer der noget, vi ikke selv kunne regne ud. Det bliver interessant at se, om vores gæster kan tænke klart, eller om elektriciteten fra en nøgen mand forstyrrer på nogen måde.

Umiddelbart er dog tale om en engangsforestilling i det ugentlige talkshow, fortæller programmets producer.


"Jenny Strömstedt" sendes næste gang mandag den 22. april klokken 23 på svensk TV4. Læs mere om programmet her.

"Blachman" vises næste gang i aften klokken 22 på DR2.

 


ANNONCE