Nyhed

Distortion klar med nye navne

Københavner-festivalen afslører markante amerikanske artister

I sidste uge kunne den københavnske gadefestival løfte sløret for en række markante navne fra de europæiske hovedstæder. I dag er festivalen klar med en håndfuld artister fra den anden side af Atlanten. Navnene tæller således blandt andre Svengalisghost, Ron Morelli, Tim Sweeney, Total Freedon og Jeff Mills (billedet).

Sidst nævnte er medstifter af det legendariske Detroit techno-kollektiv Underground Resistance, og har været en afgørende spiller i udviklingen af verdens mest berømte techno-scene og lyd. Jeff Mills har været med siden starten af 1980'erne, og som dj er han kendt for at spille på tre pladespillere, hvor han kan nå op til 70 plader i timen.

I 1999 sendte den 18-årige Tim Sweeney sin første udsendelse af radioshowet Beats in Space, og siden da er karrieren kun gået en vej. Showet sender stadig hver tirsdag i New York-området og på nettet, og tusindvis af fans lytter med hver gang. Beats in Space har desuden fået sit eget pladeselskab, der ligesom radioshowet fokuserer på kunstnere, der skubber til klubmusikkens grænser.

Ron Morelli er manden bag pladeselskabet L.I.E.S. Records, som står bag en række ekstremt hypede udgivelser. Med sig til Distortion har Morelli således Chicago-baserede Svengalisghost, der brød igennem i 2012 med ep'en "Mind Control".

Internetfænomenet Total Freedom fra Los Angeles gæster ligeledes årets Distortion. Han har de seneste par år parret syntetisk r'n'b, house, ghetto bass, hiphop og techno igennem en lang række numre og remixes. Han har ligeledes fået etableret en stor fansbase, ikke mindst på internettjenesten Soundcloud, hvor de fleste af hans produktioner kan streames eller downloades gratis.

Ud over disse amerikanske navne har Distortion i dag også offentliggjort en række andre. Disse tæller blandt andre Haags nye techno-håb Xosar, den hollandske dj og producer DJ TLR, tyske Kassem Mosse, irske DJ Fitz, italienske Primitive Art, italienske Sea Punk Gang, tyrkiske Grup Ses Beats og franske D.I.R.T.Y. Sound System.

Det fulde program kan du se på Distortions hjemmeside.

ANNONCE