Nyhed

Guide: Sådan gik det X Factor-finalisterne

Thomas Ring er den første danske vinder, der har udgivet sit andet album efter sejren, men hvordan er det gået de øvrige finalister?

I denne uge udgav Thomas Ring, vinder af X Factor 2010, sit andet album, "Sideways". Thomas Ring er den første danske X Factor-vinder, der har udgivet sit andet album efter sejren – 2009-vinderen Linda Andrews havde nemlig udgivet et album inden sin deltagelse. Flere af de tidligere vindere har ikke fået forlænget deres pladekontrakt efter vinderalbummet, som ifølge konceptet udgives af pladeselskabet Sony Music. GAFFA kigger her på, hvordan det er gået med de tidligere vindere og øvrige finaliser. Du kan se et galleri med alle kunstnerne i GAFFAs gallerisektion.

Martin Hoberg Hedegaard, vinder, sæson 1, 2008

Martins første single "The 1"udkom til download lige efter finalen den 28. marts 2008. Efter tre dage var nummeret blevet hentet mere end 10.000 gange, hvilket udløste en guldplade, og efter en uge var den blevet hentet 15.000 gange og er dermed den hurtigste sælgende single i Danmarkshistorien. Singlen lå placeret som nummer et gennem fire uger på den officielle danske hitliste og modtog i maj dobbelt platin. Martins anden single "Show the World" lå ligeledes nummer et i fire uger og modtog i august platin.


Martin udgav to måneder efter sejren sit debutalbum "Show The World", der blandt andet var skrevet og produceret af hans dommer Remee og Thomas Troelsen. Pladen solgte over 90.000 eksemplarer og er den bedst sælgende plade af alle danske X Factor-deltagere indtil nu. Det blev samtidig det næstmest solgte album i Danmark det år. Men blot et halvt år efter udgivelsen meddelte pladeselskabet Sony, at de havde afbrudt samarbejdet med Martin, som i stedet havde valgt at fortsætte under Remees selskab Remee&Friends. Siden har Martin dog ikke udgivet noget officielt. 

Laura Arensbak Kjærgaard, nummer to, sæson 1, 2008

I september 2008 allierede Laura sig med rap-gruppen KNA Connected i kampen mod umotiveret vold i kampagnen, "KOM!NU, stop volden – tænk med hjertet". De udgav nummeret "KOM!NU". Laura har ellers været med på forskellige gospel-indspilninger bandt andet på Lene M. Nørrelykkes debut-cd "Why I Sing" som en del af "The Celebration Gospel Choir", der består af håndplukkede sangere fra hele landet. I dag er hun korleder, gospelinstruktør, sanglærer, sangrådgiver og foredragsholder.


Heidi Herløw, nummer tre, sæson 1, 2008

Den 15. oktober 2008 udgav Heidi sit debutalbum, "AudioBallerina", der var co-skrevet og produceret af Kasper Winding og Thomas Blachman. Heidi havde desuden co-skrevet syv ud af ti numre på albummet, heriblandt førstesinglen "Switch", der udkom i slutningen af juli 2008. Albummet og singlen "Switch" er begge efterfølgende blevet certificeret guld for 15.000 solgte eksemplarer hver.

I 2010 skrev Heidi kontrakt med Playground Music, og i november udkom singlen "Angerholic", som forløber for hendes andet studiealbum, "Talisman", der udkom den 30. maj 2011.  I mellemtiden udkom den selvbetitlede ep den 4. marts 2011, samme dag som Heidi optrådte med "Angerholic" i det fjerde liveshow af X Factor 2011. Ep'en indeholdt fire nye sange, heriblandt en duet med Tim Christensen på "Shame on Us", der oprindeligt er sunget af amerikanske Jonatha Brooke.


Basim, nummer fire, sæson 1, 2008

Basim udgav i 2008 sit debutalbum "Alt det jeg ville have sagt", i samarbejde med sin dommer Remee. Albummet fik guld for 15.000 solgte eksemplarer. I 2009 fulgte han op med albumet "Befri dig selv", hvorfra titelnummret var første single. Samme år deltog han også i TV2s program "Vild Med Dans", hvor han blev nummer ni. Senest i februar i år har han udgivet ep'en "5", der solgte 80 styk de første tre dage. Her er førstesinglen "Brænder Inde" en duet, sammen med en anden tidligere X Factor-deltager, nemlig Line.

Linda Andrews, vinder, sæson 2, 2009


Vindersinglen "Det Bedste Til Sidst", skrevet af Søren Rasted,, udkom i marts 2009 og gik direkte ind som nummer et på hitlisten. Singlen modtog platin og har solgt over 35.000 downloads. Efterfølgende udkom albummet "Into the Light" den 2. juni 2009. Albummet har solgt lidt over 10.000 eksemplarer, hvilket gør den til det dårligst sælgende album fra en dansk X Factor-vinder. Linda har siden udgivet to julealbum.

Alien Beat Club, nummer to, sæson 2, 2009

Alien Beat Club udgav i september 2009 singlen "My Way", der endte på førstepladsen på den officielle danske trackliste. I november samme år udkom debutalbummet "Diversity", der er skrevet af Remee i samarbejde med blandt andet Thomas Troelsen. Medlemmerne Marcel Mark Gbekle og Kasper Ehlers har begge fortsat musikkarrieren. Marcel synger i duoen Licious People, sammen med sin barndomsven rapperen Tobias Askevig Pedersen. Kasper arbejder i øjeblikket på sit første soloalbum, sammen med guitaristen Andreas Lund. 


Mohamed Ahmad Ali, nummer tre, sæson 2, 2009

Mohamed fik en pladekontrakt med Sony Music, og i 2009 udgav han sit debutalbum "Keep It Simple", hvor førstesinglen "Rocket" solgte guld. Samme år optrådte han som opvarmning for Beyoncé, da hun var i Danmark, og han har også optrådt som opvarmning for Ne-Yo. I i 2012 udgav han to nye singler på dansk, "Ser dig" og "Den du er", og i år deltog Mohamed ved Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Unbreakable". Han var storfavorit ifølge bookmakerne, men efter afstemningen måtte han se sig ende på andenpladsen, slået af den jævnaldrende Emmelie de Forrest. 

Thomas Ring, vinder, sæson 3, 2010


Thomas Ring udgav i 2011 sit debutalbum "Wrong Side Of The Daylight", fulgte op med ep'en "Another Side Of The Daylight" senere samme år og har netop udgivet sit andet studiealbum, "Sideways", i denne måned.

Han arbejder stadig som folkeskolelærer på deltid. Om dette har han netop udtalt til GAFFA:

– Jeg er den første "X Factor"-vinder, som pladeselskabet har skrevet kontrakt med om også at udgive album nummer to. Uden "X Factor" havde jeg nok stadig lavet musik, men jeg havde helt sikkert ikke været så langt og ikke haft den selvtillid. Lige nu føler jeg, at jeg befinder mig et rigtig godt sted. Jeg tænker ikke på mig selv som en stjerne, men som en dygtig sanger og sangskriver. Jeg kan leve af det, men arbejder stadig som lærer to gange om ugen. Det gør jeg udelukkende, fordi jeg ikke kan lade være. Mine elever giver mig utrolig meget, og det er en god modvægt til musikken, hvor alt handler om mig, mig, mig.


Jesper Norhstedt, nummer tre, sæson 3, 2010

Jesper medvirkede i Dansk Melodi Grand Prix i 2012 med sangen "Take Our Hearts", skrevet af Morten Hampenberg og Engelina. Sangen fik en andenplads efter "Should've Known Better" af Soluna Samay. Senere samme år udgav Jesper sammen med Morten Hampenberg singlen "Glorious", som i februar 2013 modtog en guldplade for over 900.000 streamings i Danmark. 

The Fireflies, nummer fire, sæson 3, 2010


Sony Music havde i forbindelse med X Factor førsteret til at skrive kontrakt med dem, men valgte at lade være med at gøre brug af denne ret. Efterfølgende fik gruppen dog en pladekontrakt med A:larm Music i stedet. Den 26. april 2010 udsendte The Fireflies singlen "It's Useless", der er produceret af Soulshock & Karlin og var første single fra deres selvbetitlede debutalbum, der udkom i oktober samme år. Medlem Julia Fabrin har efterfølgende skrevet sange for Christopher, Sarah, Louise Dubiel og Sanne Salomonsen. I 2012 gik hun sammen med Søren Sko og dannede duoen Shoes For Julia, og i oktober udsendte de deres debutalbum sammen. I år var hun med til at skrive Melodi Grand Prix-vinderen "Only Teardrops", sunget af Emmelie de Forrest.

Anna Faroe, nummer fem, sæson 3, 2010

Færøske Anna røg ud under en omdiskuteret afstemning, hvor seere beskyldte DR for ikke at have talt alle stemmer med. Den 31. maj 2010 udkom hendes første og eneste album "Because I Want To". 


Sarah Skaalum Jørgensen, vinder, sæson 4, 2011

Hendes download-udgivelse af vindersinglen fra X Factor 2011 "Min Øjesten" lå nr. 1 i de efterfølgende 3 uger, og salget har indbragt en guld-plade. Sarah udgav sit debutalbum, "Hjerteskud" den 8. august 2011 på Sony Music. Albummet er skrevet af blandt andet Ramus Seebach og Xander Linnet. Albummet debuterede som nummer ét på albumlisten, med 2940 solgte eksemplarer i den første uge. "Hjerteskud" har i dag solgt over 12.676.

Et år senere kom det frem, at Sony havde droppet hendes kontrakt og at hun nu arbejdede i butikken Build-a-Bear i Tivoli. I 2012 udgav Sarah en ny engelsksproget single, der ifølge Ekstra Bladet solgte 36 eksemplarer den første uge.


Annelouise Sørensen, nummer to, sæson 4, 2011

Hun arbejder stadig som tekstforfatter og oversætter i sin egen virksomhed, og til foråret er hun aktuel med sit første album, "Kø på Himalaya". Hun har selv skrevet både musik og tekster, og hun tror ikke på, hun havde kastet sig ud i det projekt uden "X Factor".

– Som deltager bliver du tilbudt en vild uddannelse, lærer en masse om dig selv og dine evner som sanger. Noget af det vigtigste, jeg har fået ud af at medvirke, er, at jeg har fået langt større tillid til mit eget talent. "X Factor" gør dig dog ikke til stjerne, selv om det er det, tilrettelæggerne gerne vil have dig til at tro på.


Babou Nicolai Nelson Lowe, nummer tre, sæson 4, 2011

Babou har endnu ikke udgivet noget officielt, men skulle eftersigende være på trapperne med sin første single engang i foråret/sommeren i år.

Ida Østergaard Madens, vinder, sæson 5, 2012


Ida udgav den 15. marts i år sin anden single "Underdog", der var opfølger til hendes første single "I Can Be", som gik nummer et på iTunes, og som sikrede den unge sangerinde to platinplader. Desuden medvirker Ida også på titelnummeret "In These Waters" fra Mads Langers nye album. Planen er, at hun skal udgive sit første album, med selvskrevne sange, senere i år.

Line Dissing Karred Larsen, blev nummer to, sæson 5, i 2012. 

Line skrev kontrakt med Sony Music umiddelbart efter finalen, hvor også hendes single "Efter dig" udkom. Den debuterede som nummer tre på download-listen og har efterfølgende modtaget guld for både solgte downloads og streaming. I slutningen af november 2012 udkom Lines anden single "Os to", der dog ikke opnåede lige så stor succes som debutsinglen. I februar i år udgav hun sin første selvbetitlede ep bestående af seks nye sange. Efter en uge i handlen havde den ifølge Ekstra Bladet solgt 49 eksemplarer. Samtidig udgav hun singlen "Brænder Inde", der var en duet med Basim. 


Sveinur Gaard Olsen, nummer tre, sæson 5, 2012.

Sveinur skrev sin vindersang "Fly With Both Feet On The Gound" med bassisten Søren Balsner fra Carpark North. Den blev dog aldrig det store hit, da Sveinur ikke fik mulighed for at synge den i X Factor programet, da han røg ud. 
I august 2012 udsendte Sveinur sit debutalbum "Rock'n'Roll Choir Boy", der var indspillet med bandet Sutrapumo. 

Morten Benjamin Hansen, nummer fire, sæson 5, 2012.


I juli 2012 kom det frem, at Morten Benjamin var begyndt at indspille et album med dommer Thomas Blachmann i studiet. Dengang forlød det, at pladen ville udkomme i februar 2013. Siden da har der dog været temmelig stille fra Morten Benjamins side.

Jean Michel Bay Helgason, trak sig fra programmet, sæson 5, 2012

Jean Michel trak sig ud af konkurrencen sammen med sin daværende partner Nicoline Simone. Angiveligt fordi han ikke følte sig på rette hylde i en gruppe, men i stedet som solist. Jean Michel trådte på scenen igen i år, da han medvirkede i Østre Gasværks opsætning af musicalen "Hair", blandt andet sammen med Sanne Salomonsen på rollelisten. Den 18. marts udgav han singlen "Crying" sammen med dj'en og produceren Moto. 


Chresten Falck Damborg, vandt sæson 6, 2013

Årets vinder er nu gået i gang med at skrive sange til sit debutalbum. Han har udtalt, at han ikke vil forhaste processen, men lade det tage den tid, det tager.

Du kan se et galleri med alle kunstnerne i GAFFAs gallerisektion.


ANNONCE