Nyhed

Karoline Hausted: "Echoes" – sang for sang

Den danske sangerinde og sangskriver fortæller om sit aktuelle album, der er produceret på tværs af Atlanten

Den danske sangerinde og sangskriver Karoline Hausted har netop udgivet sit tredje album, "Echoes". Albummet er skrevet og indspillet i Californien, hvor Hausted bor, men er produceret i samarbejde med dansk bosatte Kent Olsen (Marie Frank, Poul Krebs med flere), og de to har således samarbejdet over Atlanten.

GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann har tildelt albummet fire stjerner under overskriften "Brusende og berusende, dramatisk og dragende klaverpop".

Karoline Hausted fortæller her om albummet, sang for sang:

1. Maelstrom
Jeg læste en historie af E.A. Poe om en mand der ved hjælp af matematiske beregninger hjalp sig selv op af en frygtelig malstrøm. I kærlighed kan du ikke beregne noget som helst.

2. How Sweet It Can Be
Der er noget ildevarslende ved et telefonopkald midt om natten. Men det kunne også være noget forvirrende rart.

3. Camilla
Hvem er Camilla? Jeg vågnede op efter en drøm om en veninde jeg ikke havde set i mange, mange år. Da jeg satte mig til klaveret den dag var det første der kom ud af fingrene klavertemaet. Og da jeg begyndte at synge kom billederne fra drømmen tilbage, og jeg genfortalte drømmen linje for linje. Jeg elsker når sange opstår på den måde. Du kan sige at personen er virkelig, men det er også en følelse eller en besked om at række ud efter andre på trods af de mønstre, vaner og fobier, som vi ofte hænger fast i.

4. Time in Mind
Jeg er fascineret af foruroligende kærlighedshistorier hvor folk ryger ud af trit med virkeligheden og længes efter et eneste menneske halve eller hele liv.

5. Echoes
Jeg delte en Korg drum box med en ven, og vi havde programmeret en masse beats – nu husker ingen af os rigtig hvem der gjorde hvad – og jeg sad og spillede til et af dem, prøvede nogle forskellige ting på klaveret, og sådan blev "Echoes" til. Sangen handler om at tage sorgerne på forskud: du bliver ved med at se bruddet inden det nogensinde har fundet sted, bærer rundt på det som et pinefuldt minde, og samtidig prøver man at bygge noget meningsfuldt op; sikke en forfærdelig måde at begynde et forhold på…

6. Travelling
Er dedikeret til alle elskende på tværs af grænser, frygt og kontrol.

7. Strings
Handler om selvkontrol. Man kan lægge så meget bånd på sig selv at man til sidst mister forbindelsen til alt andet omkring sig.

8. Long Lost
Fornemmelsen af at være stødt på noget uvurderligt – en ting, en tanke, en forbindelse. Men man kommer det aldrig nærmere.

9. An Ocean in You
Denne sidste indspilning var på en sen martsdag hvor solskinnet langsomt flød ind gennem en beskidt glasrude.

ANNONCE