Nyhed

Koda: Danskerne elsker dansk musik

Sangskriverforeningens opgørelse viser, at den danske musikbranche har en stor plads i danskernes hjerte

Danskerne vil stadig høre og købe dansk musik. Tilbage i 2011 viste salgstal fra IFPI, at dansk musik indtog hele 16 af de 20 øverste pladser på listen over de bedst sælgende album. I 2012 var det også i høj grad danske navne, der var med til at løfte salget af musik i Danmark. Dansk musik udgjorde næsten halvdelen af totalomsætningen, og de danske radiostationer spillede masser af dansk musik.

De mest spillede numre på P3 og P4 var i 2012 Gotye feat. Kimbra med "Somebody that I Used to Know", Lukas Grahams "Drunk in the Morning", Carly Rae Jepsens "Call Me Maybe", The Eclectic Moniker (billedet) med "Easter Island" og Shaka Loveless med "Tomgang", altså med tre danske sange i top fem.

På de kommercielle radiostationer ser navnene lidt anderledes ud. Gotye ligger stadig nummer et, men ellers er han fulgt af Train med "Drive By", Kelly Clarksons "What Doesn't Kill You (Stronger)", Svenstrup & Vendelboe feat. Nadia Malm med "Glemmer dig aldrig" og Medina med "Kl. 10", altså to danske sange i top fem. 


Det mest opsigtsvækkende på Kodas liste er nok den danske komponist, der klarede sig bedst i udlandet i 2011 (tallene for 2012 er endnu ikke opgjort). Der er nemlig tale om Jeppe Breum Larsen, bedre kendt som den ene halvdel i bandet Junior Senior. Han var i 2011 med til at skrive og producere Lady Gagas kæmpehit "Born This Way" og placerer sig altså som den mest spillede komponist i udlandet af den grund. Du kan læse et interview med Jeppe om samarbejdet, som GAFFA lavede samme år.

Opgørelsen over de danske sange, der var de mest spillede på livescenerne i 2011 viser, at danskerne fortsat elsker Gasolin'/Kim Larsen-sangskatten. Faktisk er hele Top 5-listen udelukkende fyldt med evigtgrønne skæringer fra Kim Larsen med "Kvinde Min", "Rabalderstræde", "This Is My Life", "Jutlandia" og "Hva' gør vi nu, lille du?"

Du kan læse hele Kodas opgørelse af musikken i 2011 og 2012 lige her.


ANNONCE