Nyhed

The Hives skal betale 17 millioner til The Cardigans

Der er faldet dom i den omdiskuterede retssag mellem de to svenske bands

I den omdiskuterede svenske retssag, der går under navnet "Tambourine-skandalen", er der nu endelig faldet dom.

Sagen har kørt siden 2011 og handler om, at The Cardigans har sagsøgt The Hives (billedet) for 18,5 millioner svenske kroner, som The Hives påstås at have lånt uden at betale tilbage. 

Lånet skal være sket gennem begge gruppers tidligere økonomiske forvaltere, Tambourine Studios i Malmö.

Tvisten består i, at The Hives mener, at Tambourine har lånt pengene, uden at The Hives har vidst noget om det. Men ifølge The Cardigans har The Hives været fuldt medvidende om lånet. 

Tambourine har under retssagen udtalt, at det var standardpraksis, at firmaet overførte penge fra bands, som havde flere penge på kontoen, til bands, som ikke havde så meget på kontoen, og at alle kendte til denne praksis. 

The Hives mener, at de har haft en omsætning på 200 millioner svenske kroner i de år, hvor de samarbejdede med Tambourine Studios, og at de 110 millioner i hvert fald burde være deres indtjening. Men de penge har bandet ikke set, siger de. 

Retten i Lund begrunder sin dom med, at The Hives, gennem de forskellige transaktioner, har beriget sig på The Cardigans' bekostning, og at der ikke findes nogle rimelig begrundelse for, at The Cardigans ikke skal tilbagebetales af The Hives.

Du kan læse mere om sagen på Musikindustrin.se og på The Hives' egen hjemmeside, lavet til formålet, på http://tambourineskandalen.se. Du kan også læse et interview med gruppen, om deres syn på sagen, lavet af den svenske afdeling af GAFFA, med overskriften "Risikoen er, at det her dræber os".  

ANNONCE