Nyhed

Hør Rosa Lux remixe Anne Linnet

Den københavnske dj er klar med fjerde udspil i remix-serien med sine store danske helte

Den danske producer og dj Rosa Lux udsendte i slutningen af 2012 det første singleudspil i en serie med remixes af ikoner og nye kunstnere. Sidst i november kunne man lytte til Rosa Lux' remixes af TV-2's "Natradio" og Hannah Schneiders "For The Trees". I januar var det Lars H.U.G.s "Mon De Kan Reparere Dig" og N*Grandjeans "Youth Will Never Leave", der blev taget under kærlig behandling, og i april var Rosa Lux klar med en ny single med remixes af henholdsvis Jomfru Ane Bands "Krisens Danse Makabre" fra 1977 og Choir of Young Believers' "Sedated" fra 2012. Nu er hun aktuel med et remix af Anne Linnets klassiker "Glor På Vinduer" fra 1983 og CTM's "Saul" fra 2012.

Serien af singler hedder "Superheroes – Les Grand Danois", og titlen refererer til Rosa Lux' personlige danske, musikalske helte fra hendes barndom i 1970'erne og 1980'erne. Hver single består af et remix af et af hendes gamle yndlingsnumre samt et remix af en nyere kunstner. Senere bliver singlerne, både A- og B-siderne, samlet på et album. Vi har fanget Rosa Lux til en snak om hendes nye single og det kommende album.

Hvorfor har du valgt af remixe Anne Linnets "Glor På Vinduer"?

– "Glor på vinduer" er kronjuvelen i hele projektet. Det er den sang, der har betydet mest for mig af alle sammen, både musikalsk og personligt. Den rykkede i hele mit musikalske univers, da jeg hørte den som teenager. Den var mørk og cool og farlig og dragende. Den driver ubønhørligt fremad med tunge tam'er, og hele lydbilledet er så beskidt og næsten overjordisk. Og samtidig er teksten så vild og direkte og fræk uden at være banal, fortæller Rosa Lux og fortsætter:

– "Glor på vinduer" er perfekt. Intet mindre. Jeg kan stadig få gåsehud af den. Derfor har det også været det nummer, jeg har været mest bange for, eller udfordret af at pille ved. Det har været med noget, der lignede ærbødighed, at jeg modtog de digitaliserede filer og sad og lyttede til de rå optagelser. Især synth sporene var vilde; jeg tror, det er Anne Linnet selv, der har lavet støj og spacelyde på en Roland Jupiter 8. På originalen ligger de gemt nede i mixet, men jeg har trukket dem frem og brugt dem meget i mit mix. Og processen har trukket ud, fordi jeg flere gange måtte stoppe op og spørge mig selv, om det her var det bedste, jeg kunne gøre med det. Men på et tidspunkt måtte jeg tage en beslutning og benhårdt gå i en retning, for mulighederne er mange, og så kunne det fortsætte i en evighed. Sjovt nok endte jeg med at gå tilbage til det, jeg startede med: det hårde og rå.


Hvorfor har du så kastet dig over CTM og "Saul"?

CTMs ep "Variations" har jeg hørt meget, og jeg synes, den er super fed. Den har distinkte paralleller til den soulede og groovy 80'er-lyd, som Sade blandt andet stod for, og som jeg har dyrket meget. Og så har den sit helt eget udtryk kørende samtidig. Det er nemt at elske.

– Jeg har taget Saul op i tempo og lagt en beskidt bas, der ligger og groover. Jeg havde det utroligt dejligt med at lave det remix. Det flød let og legende, og jeg er super tilfreds med resultatet, der både er jiggy og melankolsk på samme tid.

Rosa Lux lover to singler mere i serien, henholdsvis i løbet af efteråret og i januar, inden hun samler alle singlerne, både A- og B-siderne, på et album, der udkommer i januar. Hun håber at kunne holde en stor koncert med alle dem, hun har remixet, når albummet kommer. 

Rosa Lux arbejder også på sit næste album med egne sange, som udkommer enten i slutningen af 2014 eller 2015. Et album, der både vil byde på numre med Rosa Lux' egen vokal og samarbejder med andre sangere, blandt andre Hannah Schneider og efter planen også Tobias Buch fra The Late Great Fitzcarraldos og Ida Cæcilie Rasmussen fra Atoi.


Rosa Lux kan senere på efteråret opleves som vokalist på en sang med den tyske elektronikamusiker Rampue, ligesom hun har remixet et nummer med danske, Berlin-bosatte Jacob Phono.


Hør Rosa Lux remixe Anne Linnet på Spoitfy og WiMP:


 

ANNONCE