Nyhed

Michael Hardinger udgiver selvbiografi

Det tidligere Shubidua-medlem udgiver bogen ”40 år i A-dur”

Sangskriveren og guitaristen Michael Hardinger udgiver i anledningen af Shubiduas 40 års jubilæum en selvbiografi.

Hardinger var guitarist og sangskriver i Shubidua i perioden 1973-1997 og var derfor en del af bandet, da det var på sit højeste. Bogen handler imidlertid ikke kun om Shubidua i medgang og modgang, men også om den generelle musikbranche i 70'erne, hvilket burde gøre bogen tilgængelig for både fans og ikke-fans af Shubidua. Michael Hardinger skriver blandt andet følgende i bogen:

"Orkesteret og drengeklubben Shubidua fejrer 40 års jubilæum i år. Og det var for mig tid til at tænke lidt tilbage på, hvad der er sket i alle disse år. Det har i den grad været en fest at kunne tage et par store beslutninger om, hvad der skulle ske med ens liv, og se dem blive til virkelighed. Hvis det lå til mig, ville jeg være ydmyg."

Bogen følger Hardinger fra hans fødsel i København, barndom i Italien, ungdommen i Vangede og senere som guide, mødet med Michael Bundesen og selvfølgelig årene med Shubidua. Bogen skulle blive fortalt på typiske Michael Hardinger-vis, hvilket betyder med humor og selvironi, og være fuld af små sjove anekdoter:

"I forbindelse med en tur til Californien for at skrive tekster spurgte jeg Se og Hørs mand i Hollywood, Niels, om der var basis for, at vi spillede en aften i området, og han arrangerede lynhurtigt en dansker-aften. Det endte med en propfyldt sal på Red Lion Hotel i Los Angeles. Der kom danskere fra hele USA, bl.a. Svend Ole Thorsen, som ankom i flot stil i limousine og iført smoking, og endte med at danse på et bord i bar overkrop, butterfly og monsterstor cigar! Hotellet frygtede, at gulvet ville brase sammen, og at alle 700 publikummer ville lande nede i lobbyen, så hele etagen under os var afspærret med „Crime scene"-tape, mens der blev hoppet igennem til „alpetoppen" ovenpå," skriver Hardinger som et af hans mange sjove minder, der er foreviget i bogen.

Bogen "40 år i A-dur" udkommer den 20. august på forlaget Bogkompagniet.

ANNONCE