Nyhed

Kronprinsen belønner Spot Festival

Den aarhusianske festival får legat af Kronprins Frederik for sit arbejde med upcoming artister

Spot Festival, som hvert år afholdes i Aarhus med henblik på at kaste lys på upcoming artister, har netop modtaget en flot gestus og økonomisk støtte fra selveste Kronprins Frederik, der har videregivet det legat, som han selv modtog tidligere på året (se billedet, red.)

I en pressemeddelelse fra Kongehuset hedder det: "H.K.H. Kronprinsen, der i år modtog Polka Verner Legatet på Skanderborg Festival, giver nu legatet videre til Spot Festival. Kronprinsen modtog legatet den 7. august på årets Skanderborg Festival og betingede sig på forhånd, at beløbet skulle videregives til støtte for dansk musik. Spot Festival modtager støtten på 202.158 kr. til deres arbejde med at udbrede dansk musik i udlandet."

Kronprinsen selv udtaler: "Det var en stor glæde for mig at modtage Polka Verner Legatet – og den er ikke mindre, når jeg nu kan give det videre til støtte for den danske rytmiske musikscene. Sammen med festivalfolkene i Skanderborg har jeg valgt Spot Festival som modtager af støtten. Spot Festival gør en fantastisk indsats for at promovere dansk musik, ikke mindst overfor udlandet - og det er en fornøjelse at kunne støtte deres arbejde, med pengene fra Polka Verner Legatet."


Polka Verner Legatet blev stiftet i 2002 af Kirsten Lehfeldt og Søs Egelind som et af de største legater til musiklivet. Seneste skud på modtager-stammen er således Spot Festival, der selvsagt er utrolig glade for den flotte gestus og ikke mindst den økonomiske håndsrækning:

- Spot er utroligt glad for denne donation. Kronprinsens gode ord om - og kontante opbakning til - vores arbejde med international formidling af dansk musik, giver blod på tanden til det fortsatte arbejde. Det kontante tilskud betragter vi som kronen på den gode vilje, vi møder i musiklivet. Sammenhold og samarbejde omkring dansk musiks kvaliteter og muligheder i en international kontekst er opmuntrende og et godt dansk varemærke. Samtidig glæder jeg mig over at mærke det kulturelle og faglige fællesskab med musikfolkene fra de smukke bøgeskove syd for Aarhus […] Dansk musiks internationale succes er afhængig af både den enkeltes indsats og vore evner til at løfte i flok. Derfor deler vi skulderklappet med alle, der gennem årene har bidraget til resultaterne gennem sammenhold, vidensdeling og inspiration, fortæller Spot Festivals leder Gunnar Madsen.

ANNONCE