Nyhed

Roskilde Festival tilføjer Carcass

Skandinaviens største musikfestival har taget hul på programoffentliggørelsen, og seneste skud på stammen kommer fra metalgenren

Roskilde Festival begyndte i går at offentliggøre, hvilke artister man kan opleve på Dyrskuepladsen i 2014. Tidligere i dag var det metalbandet Nails, som blev tilføjet på plakaten, og her til eftermiddag byder festivalen velkommen til endnu et hårdtslående band i form af Carcass.

Det britiske band eksisterede i første omgang fra 1985 til 1995, men fandt sammen igen i 2007. Tidligere i år udgav de albummet "Surgical Steel", som fik en flot anmeldelse af GAFFAs Kels Rud, der gav det fem stjerner: "Et særdeles vellykket genoplivningsforsøg." Har du lyst til en lille forsmag, spiller Carcass i morgen på Vega som opvarmning til Amon Amarth. Billetter kan du finde via spillestedets hjemmeside.

Booker Stefan Gejsing udtaler følgende om offentliggørelserne af Nails og Carcass:
 
– Nails kan meget vel blive den mest brutale og yderligtgående oplevelse i 2014. Jeg så dem i USA for et par år tilbage, og lige siden har vi hvert år forsøgt at få dem booket til Roskilde Festival. Men de spiller meget sjældent i Europa, så det virkelig forrygende for os metalnørder, at det endelig er lykkedes i 2014.
 
– Carcass er intet mindre end genredefinerende legender. Dødsmetal og thrash ville vel ikke lyde, som det gør uden deres bidrag gennem årtierne. Når de så oven i købet lige har brudt 17 år tavshed med en frygtindgydende ny plade, er det nok overflødigt at nævne, at det er en booking, som vi er stolte af.

Roskilde Festival har lovet, at hele denne uge bliver fyldt med annonceringer af forskellige bands i kategorierne rock, hiphop, metal, pop og elektronika – med et twist af den uforudsigelige diversitet, som Roskilde er. I morgen kommer der yderligere navne til, som festivalen fastslår vil være i en helt anden genre end tirsdagens offentliggørelser. Man skal dog ikke sætte næsen op efter de helt store navne endnu, da de først kommer senere på sæsonen.


I går annoncerede Roskilde, at MØ, Deerhunter og søskendetrioen Haim gæster festivalen i 2014.

Roskilde Festival finder sted i dagene 29. juni-6. juli. Find billetter via GAFFA Live.

ANNONCE