Nyhed

Guide: Weekendens bedste koncerter

GAFFA anbefaler 10 koncerter til weekenden

Så nærmer weekenden sig igen, og som sædvanlig giver GAFFA dig 10 bud på, hvem vi synes der er værd at hæfte sig ved på koncertprogrammet landet over i denne weekend. Vi nævner kun koncerter, der ikke er udsolgt og omtaler derfor ikke eksempelvis Volbeat på VoxHall lørdag eller Slash i Falconer Salen søndag.

 

FREDAG 


København:

3rd Tsunami Showcase, Koncerthuset, klokken 19.00

I februar måned sidste år afholdt musikagenturet 3rd Tsunami Agency showcase i Pumpehusets to sale. 3rd Tsunami vender nu tilbage, i år i DR Koncerthusets DR's Studie 2 og Studie 4, og atter med en bred vifte af artister, der peger i vidt forskellige retninger. Nærmere Barbara Moleko (soulpop), I'm All Ears (poprock), Scarred By Beauty (metal), Sebastian Lind (singer-songwriter), Kamilia Amélie (soulpop), Flødeklinikken (hiphop) og Inouwee (triphop/pop/indie/elektro).


Salif Keita, Amager Bio, klokken 21.30

Malinesiske Salif Keita er blevet kaldt verdensmusikkens ukronede konge, og nu kommer han atter til Danmark for at give koncert i Amager Bio. Keita er kendt for at spille jazz- og cubanskinspireret afro-pop, og til koncerten i København vil han spille nogle af sine største hits, samt numre fra det nyeste album "Talé". Albummet udkom i slutningen af 2012 og fik fem ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder Torben Holleufer med ordene "Mails evige superstjerne imponerer". Salif gæstede sidst Vega i 2009, hvor han ligeledes fik fem ud af seks stjerner for sin koncert.  

Aalborg:


Xander, Skråen i Nordkraft, klokken 20.00

Den danske popsanger og Voice-dommer gæster Aalborg igen. Sidst han lagde et besøg forbi Skråen var til sin forrige turnéstart, hvor han af GAFFAs anmelder Jan Lambæk Hansen fik fire ud af seks stjerner med følgende ord: "Xander fulgte ABC'en for optrædener for publikum. Han havde god kontakt med dem, sang til dem og ikke blot for dem. Han hoppede også ned til publikum og sang direkte til et par enkelte piger." Xander har udgivet to albums, hvoraf det seneste "Hvis jeg skrev en sang for dig" udkom i november 2012.

Esbjerg:


EaggerStunn, Tobakken, klokken 21

Den danske reggae- og dancehallduo fik for alvor deres gennembrud i 2012 med deres hit "Kugledans", der indtil nu har solgt guld. Singlen var også en forløber til deres officielle debut-album "Armagedion". Gruppen, der består af vokalist Eaggerman fra Bikstok Røgsystem og trommeslager Stunn Gunn, er kendt for at holde en kæmpe fest, når de optræder, med tung bas og vuggende rytmer. Tilbage i september gæstede de det aarhusianske spillested Train, hvor GAFFAs anmelder Julie Hugsted gav koncerten fem ud af seks stjerner og beskrev det som "ornlig syg dancehall". Nu er det så esbjergensernes tur til at blive rystet godt og grundt rundt på dansegulvet.

Randers: 


Veto, Værket, klokken 21.00

Troels Abrahamsen og co. er taget på en omfattende turné i Danmark og Tyskland, der omfatter i alt 30 koncerter i februar og marts. Veto udgav i januar ep'en "Point Break" kun fire måneder efter deres forrige ep "Sinus". Den lille udgivelse fik af GAFFAs anmelder Michael José Gonzales fem ud af seks stjerner og kommentaren "Troels og drengene folder flot talenterne ud på endnu en lille ny i rækken". Vetos gennembrud kom med pladen "There's a Beat in all Machinnes" i 2006 og har efterfølgende modtaget en række fornemme priser, herunder en DMA og P3-Prisen. 

 


LØRDAG:

København:

Kira Skov, Winding Road Recordings Studios, klokken 19.00


"Live at Winding Road" er et helt nyt koncertkoncept, hvor du i pladestudiet kommer helt tæt på musikerne til en særlig VIP-koncert sammen med kun 47 andre. Hele koncerten bliver filmet og afsluttes med en masterclass, hvor du kan stille spørgsmål til artisten. Denne gang er det så sangerinden Kira Skov, du kan få en helt unik oplevelse med.

Kira Skov er blandt andet kendt for sin medvirken som forsanger i bandet Kira And The Kindred Spirits, der dog blev opløst tilbage i 2007 og i stedet banede vejen for en solokarriere. Kira har tidligere vundet en DMA for "Bedste danske sangerinde".

Aarhus:


I Aarhus står den på et væld af lokale og up-coming bands, der i weekenden gæster spillestederne i smilets by.

Tales of Murder and Dust + The Road to Suicide, Atlas, klokken 21.00

På Atlas har vi først sekstetten Tales Of Murder And Dust, der spiller en mørk og eksperimenterende blanding af neo-psykedelisk rock og shoegaze. Gruppen udgav i 2009 deres debut-ep "Peyote", der af GAFFA fik fem stjerner og blev kåret som månedens demo. I 2012 fulgte bandet så op med deres selvproducerede debutalbum "Hallucination Of Beauty", der fik rosende anmeldelser fra internationale blogs og musikmedier. 


De bliver efterfulgt af bandet The Road To Suicide, der indtil nu har formået, med deres yderst nærværende og dynamiske tilgang til musikken, at give deres tilskuere en intens live-oplevelse. 

In Memoirs + Kids of the Wood, Studenterhus Aarhus, klokken 21.00

På Studenterhuset spiller ligeledes to bands:


Bestående af fem mand og en kvinde spiller Kids Of The Wood (billedet) happy-go-lucky pop-rock med mandligt og kvindeligt vokalsammenspil som vigtigste ingrediens. Bandet har også udgivet ep'en "The Heartbeat Adventure", der viser gruppens flair for ørehængende melodier. Gruppen har efterhånden en del spillejobs bag sig, deriblandt en optræden på Spot Festival og Danmarks Grimmeste Festival sidste år.

Ingen ringere end eks-MGP-deltageren Morten Fillipsen optræder også samme aften. Soloprojektet In Memoirs viser dog en helt anden og ny voksen side af sangeren, der inviterer lytteren ind i et melankolsk og drømmende univers. Førstesinglen "Hiding Here With Us" røg direkte ind på førstepladsen hos P3, Det Elektriske Barometers alternative hitliste, efterfulgt af single nummer 2 "This Is The Sound", som lå der de efterfølgende 8 uger.

SØNDAG:


Aarhus:

Dan Deacon + support: Kiss Kiss Kiss, Atlas, klokken 20.00

Amerikanske Dan Deacon spiller hvirvlende elektronisk musik og er også i live-regi et fascinerende bekendtskab, der gør en dyd ud af at involvere sit publikum og således gribe sine koncerter interaktivt an. I 2012 udgav han albummet "America", der af GAFFAs anmelder Rune Schlosser fik fire ud af seks stjerner og følgende udtalelse:


"Musikalsk er America et rytmisk fikseret album, der læner sig op ad Animal Collectives rytmiske repetition og Fuck Buttons' elektroniske støjmasse – men med en konstant inddragelse af diverse organiske-instrumentale og klassiske bidrag."

Allen Stone, VoxHall, klokken 20.00

Amerikanske Allen Stone har en stemme og et melodi-tække, der vækker minder om 60'ernes og 70'ernes r&b- og soul-scene, men fletter folk-elementer fra den samme tid ind i sin smittende formel. Allen Stone, der beskriver sig selv som en hippie med soul, har fået fine anmeldelser af blandt andet MTV, New York Times og Billboard. I 2010 udgav han sit første soloalbum, "Last To Speak", der sidste efterår blev efterfulgt af et selvbetitlet album, der nåede helt op på en andenplads på den amerikanske iTunes-hitliste for soul og r&b, selvom det er udgivet på et ganske lille pladeselskab.


ANNONCE