Nyhed

Nine Inch Nails vender tilbage

Trent Renzor & Co. tager på verdensturné med bandet i en ny opstilling

Nine Inch Nails var tilbage i 2009 på "Wave Goodbye Tour", der blandt andet bragte dem til Roskilde Festival, men siden har sanger og sangskriver Trent Reznor fortalt, at bandet ikke var opløst, men bare havde skiftet fokus. Han oplyser nu ifølge Pitchfork, at han har gendannet bandet med ny besætning, og i den form vil gruppen tage på USA-turné til efteråret og på verdensturné i 2014.

Det nye Nine Inch Nails vil foruden Reznor bestå af guitaristen Adrian Belew (Robert Fripp, David Bowie, King Crimson med flere), bassisten Eric Avery (Jane's Addiction), keyboardspilleren med mere Alessandro Cortini (har tidligere spillet med Nine Inch Nails), elektronikamusikeren Joshua Eustis (Telefon Tel Aviv) og trommeslageren Ilan Rubin (har tidligere spillet med Nine Inch Nails).

Trent Reznor fortæller: "Jeg arbejdede med Andrian Belew på nogle musikalske idéer, som ledte til en diskussion om at optræde, som ledte til noget kløen sig i skægget, som – mange skridt senere – ledte til beslutningen om at gentænke idéen om, hvad Nine Inch Nails kunne være, og idéen om at spille en koncert. Jeg ringede til nogle venner, mange nye idéer blev vendt, og en koncert blev booket – hvilket førte til en anden, hvilket på en eller anden måde førte til en masse koncerter. Bandet har genopfundet sig selv fra bunden (...) Vi ses snart."

Nine Inch Nails debuterede i 1989 med albummet "Pretty Hate Machine", der har fået status som en klassiker inden for industrialmusikken, og har til dato udgivet syv album, senest "The Slip" fra 2008.

Trent Reznor har også travlt med sit andet band, How To Destroy Angels, som 4. marts udgiver debutalbummet "Welcome Oblivion". How To Destroy Angels består foruden Reznor af hans kone Mariqueen Maandiq, Atticus Ross og Rob Sheridan. Musikken er ligesom Nine Inch Nails halvdyster og semi-elektronisk. Reznor har desuden brugt de senere år på at skrive musik til computer- og konsolspillet "Call of Duty: Black Ops 2" og filmene "The Social Network" og "The Girl With the Dragon Tattoo" sammen med komponisten Atticus Ross.

 

 

ANNONCE