Nyhed

Bobby Womack: Jeg har Alzheimers

Cancer-overleveren ramt af den uhelbredelige demenssygdom

I 2012 udgav den 68-årige, amerikanske soulveteran Bobby Womack albummet The Bravest Man in the Universe og vandt kampen mod en kræftsygdom. Nu har "den modigste mand i universet" imidlertid offentliggjort, at han har fået konstateteret Alzheimers - i hjemlandet den mest almindelige form for demens, som typisk rammer patienter over 65 og er uhelbredelig.

"Hvordan kan jeg ikke huske sange, jeg selv har skrevet? Det er frustrerende. Jeg har ikke styr på mig selv endnu. Negative tanker dukker op og det er indimellem vanskeligt for mig at huske", udtaler sangeren ifølge Uncut, som samtidig peger på et konkret, aktuelt eksempel på hukommelsessvigt hos Womack.

Womacks seneste album blev co-produceret af Blurs Damon Albarn - men da Womack skulle præsentere samarbejdspartneren ved en prisoverrækkelse i september 2012, kaldte han kollegaen for "Damon Osborne".


Mens britiske Q Magazine udråbte The Bravest Man in the Universe til årets album tilbage i oktober, var GAFFAs Sohail Hassan lidt mere forbeholden.

"Det er ikke alt på albummet, som rammer plet, og det meste gør ikke meget væsen af sig. Ikke desto mindre har Womack stadig masser at bidrage med," lød det blandt andet fra bladets soul- og popskribent ved udgivelsen i sommer.

ANNONCE