Nyhed

MGMT er på vej med album

Ben Goldwasser og Andrew VanWyngarden har deres tredje album lige om hjørnet

Brooklyn-duoen MGMT afslører i et nyt interview med Rolling Stone, at de er ved at afslutte indspilningerne af efterfølgeren til 2010-albummet "Congratulations". I mere end et år har gruppen arbejdet på det nye album med produceren Dave Fridmann, der også producerede debutalbummet "Oracular Spectacular" i 2008. Ifølge Rolling Stone udkommer albummet efter planen engang i juni.

Ben Goldwasser og Andrew VanWyngarden har denne gang spillet alle instrumenter i modsætning til på "Congratulations", hvor de brugte et helt band. Inspirationen til de nye sange har denne gang blandt andet været Aphex Twin og housemusik, og sangene er opstået ud fra jams.

De nye sange har titler som "Mystery Disease" og "Alien Days" – sidstnævnte handler ifølge Andrew VanWyngarden om at have en alien i sit hoved – og albummet indeholder også en coverversion af sangen "Introspection" af 60'er-garagebandet Faine Jade. Ben Goldwasser siger i interviewet, at bandet "ikke forsøger at lave musik, som alle kan forstå den første gang, de hører det, og Andrew VanWyngarden tilføjer: "Columbia Records (gruppens pladeselskab, red.) har ingen forventninger om, at vi bliver et top 40-band."

GAFFAs anmelder Mikkel Elbech tildelte albummet "Congratulations" fire stjerner og skrev blandt andet: "Absolut hæderlig, men mindre velorganiseret opfølger fra den hæderkronede duo."

ANNONCE