Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste fester

Den fantastiske sommer buldrer videre, og der festes naturligvis stadig videre udendørs. Så vil du til parkfest fredag, fest ved vandet lørdag eller magisk heldagsfest på søndag? Find den helt rigtige fest her.

Nu sætter GAFFA øget fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!

Tag til fest hele søndagen
Et af byens allerherligste nye festkoncepter er tilbage denne weekend, nemlig den magiske heldagsfest Søndagsvenner, som fandt sted første gang 9. juni på Refshaleøen, med byens længste solnedgang over havnevandet, god plads i græsset mellem de stemningsfulde gamle fabriksbygninger og formidabel stemning. Der bliver spillet house, disco og italo på hovedscenen, som styres af DJ Dejlig, Kasper Marrott, Jonas Frandsen, Mads Bjerregaard, Mandrup, S.A.M. og Ubebe. Kasper Waaben, Peter og A Dove Is Dead spiller afrobeat, soul og ambient på chillout-scenen. Festlighederne starter klokken 10 om formiddagen, der er sofaer at hænge ud i, petanque, yoga, en fortryllet skov, en paradisisk slikbutik og alt muligt andet sjov, og så er det hele ganske gratis og varer helt til solnedgang.

Hvad: Søndagsvenner #2
Hvor: Refshaleøen, København
Hvornår: Søndag 28. juli fra kl. 10 til solnedgang
Hvordan: Link til facebook

Houseklubben rykker udendørs
Houseklubben TIPI, som holder til på KB18, har naturligvis også fået sommer på hjernen og sol i hovedet og rykker derfor ud under åben himmel hele eftermiddagen lørdag som optakt til festen på KB18 i Kødbyen om aftenen. Lydsystemet ruller ud i græsset på Islands Brygge ved vandet fra kl. 16 (det er ganske gratis), og ved midnatstid rykker party-indianerne så festen indendørs med Anna Levia, Strung Fellows, Disfunctional Disco, Justin Side og Rasmus Rekyl bag pulten.

Hvad: TIPIBerlindian Summer
Hvor: Bryggen – ved vandet (gratis), derefter KB18, Kødboderne 18
Hvornår: Lørdag 28. juli fra kl. 16, på KB18 fra 23.59
Hvordan: Link til facebook

Boxen rykker i parken
Mere udendørs: Glem heller ikke, at det elektroniske spillested Culture Box holder udendørs fest i Østre Anlæg hver eneste fredag sommeren igennem frem til og med 16. august. De sidste to fredage har været meget populære med masser af fremmødte gæster i græsset, og hvis vejret bliver lige så fabelagtigt denne weekend, så er succesen hjemme igen. Denne fredag er det Al Lindrum, Ashibah og Sexy Lazer, der står bag pulten. Der er billig bar, og festen fortsætter på Culture Box bagefter (fra kl. 22) med denne lineup: Julie Chance, Buda og Sexy Lazer.

Hvad: Culture Box Open Air
Hvor: Østre Anlæg ved Statens Museum for Kunst
Hvornår: Hver fredag hele sommeren fra kl. 16 til 22
Hvordan: Link til facebook

De gyldne damer hylder Nørrebro
Aij, lidt indendørs skal vi også, selvom vejret er for blæret. Fredag er det nemlig blevet tid til en omgang af De Gyldne Damers Klub – festen, der altid indledes med én time, hvor der kun er adgang for hunkøn, som kan hygge sig med gratis guldbajere (det er fra kl. 22) – og med festen således kickstartet, er der adgang fra alle kl. 23. Denne udgave af De Gyldne Damer er en hyldest til Nørrebro (fordi det (blandt andet) er der, man kan få "den vildeste pailletkjole for ingen penge, blive klippet for 100 kr. og nyde en kold pils på kantstenen af Nørrebrogade", og i den anledning har arrangørerne samlet en håndfuld af Nørrebros bedste acts: Lars and the Hands of Light giver en lille koncert, og derudover er der dj-sæts fra The Eclectic Moniker, Kissaway Trail, The Divers, Cille Veje, Søren Borkmann og Mama Sally.

Hvad: De Gyldne Damers Klub præsenterer Mit Nørrebro
Hvor: Drone, Nørrebrogade 184, Kbh. N.
Hvornår: Fredag 26. juli kl. 22 til 05
Hvordan: Link til facebook

Ene mand bag pulten
Musiknørderi skal der også være plads til: Lørdag aften står Klaus B alene bag pulten på Jolene i Kødbyen og spiller plader hele aftenen. Han har en samling på 15.000 plader, så der af nok at tage af. Festlighederne starter kl. 22, og forvent håndplukket house og techno i alle afskygninger.

Hvad: Klaus B All Night Long
Hvor: Jolene Bar, Flæsketorvet 81-85, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag 27. juli fra kl. 22
Hvordan: Link til facebook


Dyb house på hovedkvarteret
På HQ i Aarhus spiller den aarhusianske deephouse-duo 2 Bit Crew et live-sæt torsdag aften (dyb og dansevenlig house, som du kan lytte til her). De suppleres af Milán Zaks, som nogle vil kende som medarrangør af festerne "Trangse" på Café Paradis (lyt til Milán på soundcloud her) - samt af Malte Sanggaard, der spiller et dj-sæt. Og hvis du vil smadre din fredag (eller har ferie og kan have så vilde tømmermænd, du har lyst til), så husk, at HQ-baren er yderst beruselsesvenlig: Den dyreste øl koster 35 kr.

Hvad: Kompressor præsenterer 2 Bit Crew og Milán Zaks
Hvor: HeadQuarters, Valdemarsgade 1, Aarhus C.
Hvornår: Torsdag 25. juli fra kl. 20
Hvordan: Link til facebook

Dyb house på hovedkvarteret
På HQ i Aarhus spiller den aarhusianske deephouse-duo 2 Bit Crew et live-sæt torsdag aften (dyb og dansevenlig house, som du kan lytte til her https://soundcloud.com/twobitcrew/2bc001-2-bit-crew-01). De suppleres af Milán Zaks, som nogle vil kende som medarrangør af festerne "Trangse" på Café Paradis (lyt til Milán på soundcloud her https://soundcloud.com/milanzaks/milan-zaks-fragile-original) - samt af Malte Sanggaard, der spiller et dj-sæt. Og hvis du vil smadre din fredag (eller har ferie og kan have så vilde tømmermænd, du har lyst til), så husk, at HQ-baren er yderst beruselsesvenlig:
Den dyreste øl koster 35 kr.

Hvad: Kompressor præsenterer 2 Bit Crew og Milán Zaks
Hvor: HeadQuarters, Valdemarsgade 1, Aarhus C.
Hvornår: Torsdag 25. juli fra kl. 20
Hvordan: https://www.facebook.com/events/339241809541245/?ref=22
ANNONCE