Nyhed

Guide: Det skal du høre på Roskilde – ifølge Ole Rosenstand Svidt

GAFFAs anmeldere giver i de kommende dage deres bud på, hvem du skal høre på Roskilde Festival

Roskilde Festival åbner portene lørdag klokken 18. Vi varmer op til festivalen med at give dig vores anmelderes bud på, hvad du skal se på årets festival. Vi fortsætter med Ole Rosenstand Svidt.

Baby In Vain

Der hersker allerede en massiv hype omkring den danske teenage-pigetrio, der spiller tung, slæbende rock inspireret af grunge og stoner rock og har fået fremragende anmeldelser – også af GAFFA – for deres koncerter. Jeg har endnu ikke hørt dem live, men deres studieindspilninger lyder lovende, og de skal da tjekkes ud.


Dead Can Dance

Den australske kultduo, der blander post-punk, verdensmusik, renæssancemusik og barok med mere og består af de to fremragende sangere og multiinstrumentalister Lisa Gerrard og Brendan Perry, blev for to år siden gendannet efter hele 13 års pause. Sidste år udsendte de det fornemme comebackalbum "Anastasis", og at dømme efter det nyligt udsendte album "In Concert" er de også livemæssigt på toppen. Gruppen er kendt for hjertegribende koncerter, og da det faktisk er deres første koncert i Danmark nogensinde, 32 år efter at de blev dannet, er det bare at møde op.

HighAsAKite


Den norske trio udgav i begyndelsen af året deres fremragende debutalbum "All That Floats Will Rain" herhjemme. Både energiske og mere stemningsfulde, drømmende sange med Ingrid Helene Håviks smukke, udtryksfulde stemme i front. Nordisk melankoli, når det er bedst.

Martin Ryum

Den danske sanger og sangskriver er kendt som frontfigur i Speaker Bite Me og udgav desuden i 2004 det fine soloalbum "Uden Garanti". Nu er han tilbage med nye sange til lyrik af en af det 20. århundredes største danske digtere, Inger Christensen (1935-2009), hvilket tegner til at blive en smuk oplevelse. Ryum stiller op med et band bestående af hans Speaker Bite Me-kollega Signe Høirup Wille-Jørgensen – også kendt som Jomi Massage – samt Maria Laurette Friis, forsanger i Tys Tys.


Savages

Den engelske kvindekvartet spiller både melodisk, stramt spillet og arrig post-punk med en dejligt dramatisk klagende vokal fra Jehnny Beth, der leder tankerne i retningen af legendariske Siouxsie fra Siouxise & The Banshees. Kastrationsangstfremkaldende på den fede måde.

Hør Ole Rosenstand Svidts Roskilde-playliste på Spotify eller WiMP.


Roskilde Festival 2013 løber af stablen den 29. juni-7. juli, og du kan finde billetter via GAFFA Live.

 

 


ANNONCE