Nyhed

Ida Gard tager på turné

Den anmelderroste sangerinde og sangskriver følger sit kommende album op med en tour landet rundt

Ida Gard udgiver til efteråret sit endnu ubetitlede andet album, og det bliver fulgt op af en turné på i alt otte koncerter i hele landet. Koncerter, som der kunne være god grund til at dukke op til, hvis man skal dømme efter GAFFA, der flere gange har givet hende fem stjerner. Da vi anmeldte hende solo tidligere på året, skrev Morten Ebert Larsen blandt andet følgende:

"Jo, hun er genial. Ingen tvivl om det. Ida Gard har på kortere end kort tid manifesteret sig som et af de største talenter i dansk musik. […]Begavede tekster og begavede melodier går hånd i hånd. Hun er genial, fordi hun ikke minder om nogen anden i branchen. Det er særpræget uden at blive nichepræget. Det er umuligt at sætte hende i bås."

Samme Morten Ebert Larsen uddelte også fem stjerner på Spot Festival 2012, hvor Ida Gard spillede med band: "I dag i Blackbox kulminerede det i 40 minutters magi. Ida Gard er ikke en dårlig kopi af Tina Dickow, heller ikke nogen bedre kopi. Hun er nemlig sig selv, og det er det, som er så enestående."

Det kommende album

Tre måneder alene i New York for at skrive nye sange, en solotour på dansk grund, hvor disse blev holdbarhedstestet for Gards kernepublikum og en efterfølgende indspilningsproces over nettet på tværs af Atlanten har resulteret i det album, som udkommer til efteråret.

Det bliver som nævnt Ida Gards andet af slagsen og skal følge op på anmeldersuccesen "Knees, Feet & The Parts We Don't Speak Of" fra 2011, der af GAFFAs anmelder Signe Bønsvig Wehding fik fem stjerner under overskriften "Debutanten er dramaholic. Og Gard, hun er god."

De syv af albummets 10 skæringer er produceret af Jamie Siegel, som har arbejdet på et utal af store udgivelser som producer og tekniker, blandt andet med Blondie, Lauryn Hill, Taking Back Sunday, Run DMC, Smashing Pumpkins og Whitney Houston.

Produktionerne er blevet til i en proces, hvor idéer, referencer og udkast er blevet sendt frem og tilbage over nettet, og hvor Skype har spillet en væsentlig rolle i kommunikationen. I starten af maj tog Ida Gard så 14 dage til New York for at lave de endelige vokaler og få de sidste detaljer på plads.

Man har allerede kunnet høre en forsmag på albummet i form af singlen "U Gonna Come?", som udkom i februar og blev spillet på både P3 og P4. Anden single, "Beginners", blev for nylig offentliggjort med tilhørende musikvideo. Musikken udkommer på sangerindens eget selskab, Oh My Gard!

Ida Gards turné med band bringer hende til følgende byer:
26.09 - Templet, Lyngby
27.09 - Offentliggøres senere
28.09 - Kulturstationen Vanløse
09.10 - Train, Aarhus
10.10 - Studenterhuset, Aalborg
11.10 - Kansas City, Odense
12.10 - Vega, København
31.10 - Tobakken, Esbjerg

Find billetter via GAFFA Live og spillestedernes hjemmesider.

Se Ida Gard og "Beginners":

ANNONCE