Nyhed

15 forunderlige facts om One Direction

Vi varmer op til boybandets to danske koncerter med en stribe interessante informationer

Se masser af billeder af One Direction i GAFFAs gallerisektion.

Det engelsk-irske pop-boyband One Direction startede deres karriere hver for sig, da de meldte sig som solister til X Factor i 2010. Siden da er bandet blevet et kæmpe hit i hele verden, og så sent som i februar lå de nummer et i intet mindre end 63 lande verden over med nummeret "One Way Or Another (Teenage Kicks)".

Bandet, der består af de fem drenge Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles og Louis Tomlinson, spiller to udsolgte koncerter i Danmark i denne måned. Den 5. maj i Boxen i Herning og den 10. maj i Forum, København. 


GAFFA har i den anledning samlet 15 facts frem om boybandet:

1. Det var gæstedommer, tidligere Pussycat Dolls-medlem Nicole Scherzinger, der under en bootcamp foreslog, at Harry, Niall, Zayn, Liam og Louis skulle sættes sammen til en gruppe til X Factor 2010.

2. Det var Harry, der fandt på navnet One Direction. Den officielle forkortelse, brugt af fans, er 1D.


3. Boybandet endte på en tredjeplads i X Factor 2010 bag ved vinderen Matt Cardle og nummer to Rebecca Ferguson. Ingen af de to deltagere har været i nærheden af at toppe de salgstal og hitliste-placeringer, som One Direction har formået.

4. Bandets debutsingle "What Makes You Beautiful" gik direkte ind som nummer et på den engelske hitliste og solgte 153.965 eksemplarer i den første uge. Det var samtidig den mest forudbestilte single nogensinde i pladeselskabet Sony Musics historie. 

5. Da "What Makes You Beautiful" udkom i USA, gik det direkte ind på en 28. plads på Billboard Hot 100, hvilket gjorde sangen til den højeste debut-placering for et britisk band siden 1998. Sangen peakede på en fjerdeplads og har solgt over tre millioner eksemplarer i landet.


6. One Directions debutalbum "Up All Night" blev det hurtigst sælgende debutalbum i England i 2011, og da det gik nummer et i USA, blev One Direction det første britiske band i historien, der nogensinde har opnået en førsteplads på Billboard med et debutalbum. 

7. På albummet "Up All Night" har Ed Sheeran skrevet nummeret "Moments" og Kelly Clarkson "Tell Me A Lie". Drengene har selv været med til at skrive fire sange på pladen, "Taken", "Everything About You", "Same Mistakes" og "Save You Tonight".

8. 1D har også udgivet en bog med titlen "One Direction: Forever Young (Our Official X Factor Story)". Den gik (naturligvis) direkte ind som nummer et på The Sunday Times-bestsellerliste.


9. Da gruppen stadig var med i X Factor, ønskede producerne at sætte Niall på en diæt, da han åbenbart var lidt for tyk. 

10. På trods af, at drengene er et boyband, har de ikke en lige fordeling af solo-tid, når det gælder sang. På deres 53:14 minutter lange debut album "Up All Night" får Harry 7:18 minutters solo, Liam 7:08 minutter, og Zayn har 5:38 minutter. Louis rammer bunden med Niall, der kun har 1:29 og 1:24 minutter i mikrofonen alene. 

11. One Direction har lige fra starten været sig bevidst om deres målgruppe og brand. Derfor er de blandt andet ambassadører for Pokémon, hvor de har medvirket i tv-reklamer, events og promoveret computerspillet "Pokémon Black and White".


12. Der er ingen tvivl om, at de unge drenge er populære hos pigerne. Alligevel må man sige, at det er noget af en bedrift, at Harrys eks-kæreste Caroline Flack var 32, da hun datede den daværende 17-årige fyr. Harry har også været sammen med sangerinden Taylor Swift, og rygterne lyder på, at hun skrev hittet "I Knew You Were Trouble" om netop ham. 

13. Bandet har et bizart ritual, inden de skal optræde. De "skåler" i Haribo slik sammen. Louis har forklaret til avisen The Sun: "Vi gør med slikket, ligesom om det var drinks. Vi skåler med det. Det er meget underligt, men det betyder held og lykke for os."

14. Liam har kun en nyre, da han fik fjernet den anden som barn. Han er total afholdsmand og rører aldrig så meget som en dråbe alkohol, som han forklarer: "Det er bare et valg om at være på den sikre side."


15. Drengene har vidt forskellige musikalske inspirationer. Zayns yndlingssang er "Thriller" med Michael Jackson, Harry elsker "Shine On You Crazy Diamond" af Pink Floyd", Louis' favorit er "Look After You" med The Fray, imens Niall helst sætter Coldplays "Viva La Vida" på anlægget. Liam foretrækker blot "Happy Birthday" fordi det betyder, at han skal åbne gaver. 

Se masser af billeder af One Direction i GAFFAs gallerisektion.

ANNONCE