Nyhed

Broken Twins studiedagbog fra England del 1

Den danske sanger og sangskiver indspiller for tiden sit debutalbum med Tindersticks- og Tricky-producer Ian Caple

Den danske sangerinde og sangskriver Broken Twin alias sangerinde og sangskriver Majke Voss Romme kunne opleves på årets Spot Festival, hvor hun fik mange internationale roser. Blandt andet skrev engelske Neil McCormick fra The Daily Telepgraph, at Broken Twin efterfølgende var hans "pick for Friday" og videre: "Broken Twin eathereal & intense with that kind of studied quiet that makes you pay attention."

Ligeledes engelske Kieron Tyler skrev på The Art Desk "(…) immersive experience, Broken Twin build on the coal-hole quiteness of Cowboy Junkies and Mazzy Star to dramatic effect."

Broken Twin har tidligere fået roser af amerikanske Pitchfork, der har skrevet følgende om hendes sang "Out of Air": "the tremor in her proud voice, sure as an arrow in contrast to the lonely pedal steel caws that arc throughout the song, as she sings of a break-up shivering down lonely spines, stark in the moon's reflection, over a humble, clanky piano line."

Broken Twin er nu gået i studiet i England for at indspille sit debutalbum med den engelske producer Ian Caple, kendt for samarbejder med navne som Tindersticks, Tricky og danske Sort Sol og Lise Westzynthius. I den forbindelse skriver hun studiedagbog for GAFFA, og den begynder således:

Tirsdag morgen d. 21. maj
Kære Gaffa-dagbog,

Jeg sidder i sengen på mit værelse på Chez Jo's Bed & Breakfast. Radioen kører i køkkenet nedenunder, og katten Micha har kradset på døren. Jeg er i Lewes, en lille flække i England, hvor jeg skal bo de næste 10 dage, mens jeg mixer mit første album med producer Ian Caple.

Lewes (som åbenbart udtales "Lew-is" og ikke "Loose") er langt federe, end jeg havde regnet med. Her er snoede, små gader, gamle huse og hyggelige cafeer, og man farer nemt vild (eller det gør jeg i hvert fald).

I går havde vi første dag i Ians studie, som ligger på en gammel farm ude i ingenting. Der løber små kaniner rundt, og når solen skinner, føles det helt Morten Korch. Nå, men Ian har fået mine indspilninger, som jeg har rodet rundt i og nurset de sidste mange måneder, og vi prøver nu at få indspillet de sidste vokaler og mixet en sang om dagen. Samtidig prøver jeg at tage mig sammen til at få afsluttet nogle tekster. Jeg var godt brugt, da jeg kom tilbage til mit B&B i går aftes klokken meget sent, men vi fik afsluttet det første mix - yes!

Nå, jeg må løbe igen. Der venter scrambled eggs til mig nedenunder!

Alt godt, Majke

ANNONCE