Nyhed

GAFFA TV: Underspillet gøgler-rap på Spot

Vi fangede den bevidst bondske hiphop-gruppe Sjakket på Aarhus-festivalen

I forbindelse med weekendens Spot Festival blev der på Godsbanen i Aarhus afholdt en række gratis koncerter. Et af de bands, man kunne opleve var den nordjyske rapgruppe, der går under navnet Sjakket.

 Sjakket har efterhånden huseret i den aarhusianske undergrund et års tid, men gør sig bemærket ved deres regionalt patriotiske tekstunivers og deres laid back bonderøvsattitude.

De fem drenge i Sjakket har alle rødder i Vendsyssel, og netop denne geografiske opvækst skinner igennem både i teksterne og i holdningen, når de optræder.
– Vi er alle flyttet til Aarhus, men laver musik, der handler om mere eller mindre det eneste, vi har tilfælles – nemlig der, hvor vi er fra, udtaler rapperen Peter, og fortsætter: – Vores tekster handler om det, som alt andet hiphop handler om: Ikke at lave noget, og drikke bajere.

Ifølge Sjakket selv er der ikke de store drømme om større udgivelser. – Vi spiller, til vi ikke synes, det er sjovt mere, lyder det fra Peter.

Har man mod på at lytte til noget tidsmæssigt atypisk hiphop, der for en gangs skyld har bevæget sig uden for Nørrebros gader, så er Sjakket klart at anbefale. Indtil videre kan man opspore en snes af deres sange på YouTube, og i løbet af sommeren vil man kunne opleve Sjakket til forskellige arrangementer og festivaler rundt om i landet.

GAFFA TV slog et smut forbi Godsbanen og fik en snak med de lystige nordjyder:


ANNONCE