Nyhed

Guide: Disse album skal du glæde dig til i maj

GAFFA sætter spot på ti af den kommende måneds nye albumudspil

Foråret har gjort sin entre sammen med en ny måned - og med den en række nye pladeudgivelser for enhver smag. Her giver GAFFA dig en hurtig guide til nogle af de nye udgivelser, du skal holde øje med i maj måned.

1. Vampire Weekend - Modern Vampires of the City (6/5)

Broooklyn-bandet er klar med tredje album efter de godt modtagne "Vampire Weekend" (2008) og "Contra" (2008). "Selvom nyhedsværdien er væk, så er der heldigvis stadig en del at komme efter på et album, hvor bandet nuancerer deres udtryk og stadig har melodierne" skrev GAFFAs John Fogde om det seneste udspil.

2. Deerhunter - Monomania (4AD 6/5)

Det amerikanske indieband med Bradford Cox i forgrunden er klar med deres sjette album, opfølgeren til den meget roste "Halcyon Digest" fra 2010.

3. Valerie June - Pushin' Against a Stone (Sunday Best, 6/5)

Med sin stærke vokal og sit friske tag på klassiske, amerikanske musiktraditioner er amerikanske Valerie June en debutant, som er værd at holde øje med. Debutalbummet indeholder ørehængeren "Wanna Be On Your Mind" og kan vel betegnes som en slags radiovenlig americana.

4. Rod Stewart - Time (Universal Music, 7/5)

Stewart har selv skrevet 11 af 12 sange på "Time", som således bliver mandens første med nyt materiale i tyve år. "Stewart rocker igen. Fortryllende produceret med en overflod af tempo og en generel guitar-baseret lyd synger hans umiskendelige stemme stærkere end nogensinde", skrev Billboard efter et smuglyt på pladen.

5. Paper Aeroplanes - Little Letters (Navigator, 13/5)

Den walisiske duo Paper Aeroplanes har stadig et dansk gennembrud til gode, og man kan passende starte med disse 11 Små Breve – varm og håndspillet popmusik, hvor sange som "When the Windows Shook", "At the Altar" og "Singing to Elvis" hænger ved. 

6. Primal Scream - More Light (Cosmos Music Group, 13/5)

"Jeg havde lyst til at formidle min rejse fra en mørk tid og ind i en bedre", har forsanger Bobby Gillespie fortalt om bandets tiende album, som samtidig er deres første i fem år. Glæd dig til gæsteoptrædener med Robert Plant, Kevin Shields (My Bloody Valentine), Mark Stewart fra The Pop Group og Jason Faulkner.

7. When Saints Go Machine - Infinity Pool (20/5, EMI Music)

"Med "Infinity Pool" prøver vi at indkapsle den absurde følelse af mennesker, der forsøger at konstruere naturen", har bandmedlem Nikolaj Manuel Vonsild sagt om WSGMs tredje album. Det bliver iøvrigt luftet live på denne weekends Spot Festival – altså mere end to uger før udgivelsen.

8. Jamie Cullum - Momentum (Island Records / Universal Music 20/5)

Med godt ti millioner solgte album på verdensplan har Jamie Cullum forlængst demonstreret en formidabel flair for salgbar popmusik. Og mon ikke ikke også, der vil blive langet et par eksemplarer af mandens sjette album over disken, når det slippes løs 20. maj?

9. Diverse kunstnere - Gi' Os Christiania Tilbage - I Danmark Er Jeg Født remixes (Playground Music 27/5)

Et "ikonisk værk" kaldte en skribent for nylig afdøde Natasjas album "I Danmark Er Jeg Født" fra 2007. Mindre ord kan måske nok gøre det, men ikke desto mindre får fans af den afdøde reggae/dancehall-sangerinde nu en remixet udgave af albummet, hvor navne som Pharfar, Fresh-I, Donkey Sound, Raske Penge, Phase 5 og Yo Akim har haft materialet under behandling.

10. CocoRosie - Tales of a Grass Widow (City Slang, 25/5)

"Rigtigt medrivende bliver det, når østrogensuppen tilsættes en skefuld dansable beats og et ordentligt skvæt Holiday", skrev GAFFAs anmelder om CocoRosies fjerde album, "Grey Oceans" fra 2010. Og inden maj måned er omme, er der nyt fra de særegne søstrene med efternavnet Casady og en fælles forkærlighed for excentrisk selviscenesættelse, masker og rollespil.

ANNONCE