Nyhed

Guide: Hvem spiller hvor den 1. maj?

Hvor skal du gå hen for at svinge den røde fane til musikalske toner?

Den 1. maj er som bekendt "Arbejdernes Internationale Kampdag", og i den forbindelse afholdes der, vanen tro, en lang række arrangementer rundt omkring i landet. Her samles danskerne omkring politik og ikke mindst musik.

I Fælledparken i København er der dagen ud en lang række taler og koncerter. Første band, Ice Cream Cathedral, starter arrangementet ud klokken 12.00, med deres svævende drømme-pop. Klokken 14.00 går de dansk-sprogede folk-darlings Folkeklubben på scenen, og dagen afsluttes med koncert med The Sandmen (billedet). I Enhedslistens telt er der desuden koncert klokken 17 ved rapperen Zaki Youssef, der også er kendt som den arbejdsløse Malik i DR2's populære satireserie A-Klassen, hvor han sammen med andre ledige må ydmyges for at få sine dagpenge.

I Huset KBH afholdes "De Kreatives 1. maj" i form af en festival med hele 40 upcoming bands og en lang række taler. Her spiller blandt andet troubadouren Michael Hamilton klokken 15.00 og electro-pop-sangerinden Kamilia Amélie klokken 23.00.

I Aarhus starter dagen på Rådhuspladsen klokken 12.00, hvor det ti-mands store Afrobeat-orkester Addis Abababand spiller op til dans, efterfulgt af rapperen Henrik Hass. Om aftenen fortsætter festen, når The Wong Boys, med Frank Ziyanak og Stefan Kvamm i front, rykker ind på V58 klokken 20.00. 

ANNONCE