Nyhed

Stor svensk festival konkurs

Midtsvensk festival kaster håndklædet i ringen efter skuffende billetsalg

Den svenske festival Peace & Love i den midtsvenske by Borlänge har netop oplyst, at de er gået konkurs. Konkursen sker kun få uger efter, at en anden svensk festival, Siesta i Hässleholm, også måtte kaste håndklædet i ringen. Peace & Love skulle have fundet sted i dagene 25.-29. juni med navne som Depeche Mode, Queens of the Stone Age, Pet Shop Boys, Gogol Bordello og Håkan Hellström.

I en pressemeddelelse skriver arrangøren:

– Alt, hvad der står i vores magt, er blevet gjort. Vi har talt, kommunikeret, annonceret og planlagt mere end nogensinde før. Men med 9000 solgte billetter (og en kapacitet på 42.000, red.) er vi nu alt for langt fra målet. Vi er ikke i stand til at betale vores nuværende regninger, og jo tættere på festivalen, vi kommer, jo sværere er det at omdirigere og annullere.

I en artikel i GAFFA Sveriges kommende juni-udgave taler vi blandt andet med Ronny Mattsson, pressemedarbejder ved Peace & Love, om den aktuelle festivalsituation. Han fortæller her GAFFA, at festivalen bare venter på, at billetsalget skal begynde. Han indrømmer modvilligt, at det lave billetsalg kan være en konsekvens af, at Bravalla Festival finder sted i samme weekend.

– Scorpio (konkurrerende festivalarrangør, red.) kontaktede os og tilbød os mulighed for at flytte den dato, vi allerede havde sat. Men vi havde allerede lagt bud på kunstnerne på bestemte datoer, som vi var de første til at byde på, siger Ronny Mattsson.

I samme interview fortæller Folkert Koopmans, administrerende direktør for FKP Scorpio, som organiserer Bravalla, om en positiv salgsudvikling:

– Salget går rigtig godt, og vi er overbeviste om, at vi vil få udsolgt. Vi har et meget godt, men også dyrt line-up, siger Folkert Koopmans.

I dagens pressemeddelelse skriver Peace & Love videre, at "den positive effekt, optimisme og tro på fremtiden, som Peace & Love altid stået for, vil fortsætte med at udvikle sig og overleve i nye former. Præcis hvordan vil fremtiden vise."
ANNONCE