Nyhed

Dead Can Dance udgiver livealbum

Den Roskilde-aktuelle kultgruppe udsender "In Concert", inden de besøger Danmark

Den irsk/australske gruppe Dead Can Dance fik noget af et comeback, da de sidste år udgav albummet "Anastasis", deres første i 16 år. Albummet har de fulgt op med en – mange steder udsolgt – verdensturné, der blandt andet bringer dem til årets Roskilde Festival, og en tour, som de også udgiver et dobbelt livealbum fra. Albummet har fået den enkle titel "In Concert" og udkommer 22. april.

Om gruppens turné oven på udgivelsen af "Anastasis" udtaler duoens mandlige halvdel Brendan Perry: "Jeg kan sige uden forbehold, at denne turné har været den mest givende, vi nogensinde har været på. På et niveau har det været en stor glæde at spille på sådanne smukke steder med sådan et fantastisk band og hold, men også at blive forbundet på et personligt plan med de mange hengivne beundrere af vores værker, både gamle og nye. Det lader til, at kærligheden er vokset i vores fravær, og det har været en udelt glæde at dele vores musik i de ultimative omgivelser."

Dead Can Dance alias den australske sangerinde Lisa Gerrard og den engelsk/irske sanger Brendan Perry var et stort alternativt navn i 80'erne og 90'erne. De begyndte som post-punk-gruppe, men udviklede hurtigt deres udtryk til en meget original blanding af post-punk, klassisk musik, verdensmusik og meget mere, kendetegnet ved Lisa Gerrards vidtspændende, dramatiske stemme – ofte syngende på et hjemmelavet sprog – og Brendan Perrys mere traditionelle, engelsksyngende vokal.


Dead Can Dance albumdebuterede i 1984 med et selvbetitlet debutalbum og udgav i alt syv studiealbum, senest "Spiritchaser" i 1996, inden de gik hver til sit i 1998. De blev dog gendannet i 2005 for en turné og fandt atter sammen i 2011. I 2012 udgav de albummet "Anastasis", som GAFFAs anmelder Ras Bolding tildelte fem stjerner under overskriften "De døde danser igen". I den forbindelse gav de også et interview til GAFFA, som du kan læse i vores artikelsektion.

I 1995 udgav Lisa Gerrard sit første soloalbum, og siden opløsningen af Dead Can Dance har både Lisa Gerrard og Brendan Perry udgivet soloplader, og Lisa Gerrard har også arbejdet som filmkomponist. Mest kendt er hendes musik til filmen "Gladiator" fra 2000 komponeret i samarbejde med Hans Zimmer. Filmen gav parret en Golden Globe.

Dead Can Dance udgav alle deres plader inden pausen på det prestigefyldte engelske indie-selskab 4AD, der i 80'erne også udsendte markante navne som Cocteau Twins, Pixies og Throwing Muses og i dag blandt andet er hjemsted for navne som Bon Iver, The National og danske Efterklang. Deres comebackalbum fra 2012 udkom dog på selskabet PIAS, der også udgiver det kommende livealbum.


Tracklisten til "In Concert" er som følger:

Children Of The Sun

Anabasis


Rakim

Kiko

Lamma Bada


Agape

Amnesia

Sanvean


Nierika

Opium

The Host Of Seraphim


All In Good Time

Ubiquitous Mr. Lovegrove

Dreams Made Flesh


Song To The Siren

Return Of The She King

ANNONCE