Nyhed

Harlem Shake rejser spørgsmål om copyright

Den virale sensation har muligvis ikke sample-tilladelserne i orden

Den virale sensation "Harlem Shake" har spredt sig som ringe i vandet verden over. Sangen med Baauer (billedet) er blevet et nummer et-hit i USA samt den mest streamede sang med i snit 103 millioner ugentlige views på YouTube sidste måned.

Men nu er "Harlem Shake" blevet omdrejningspunkt for en royalty-tvist mellem to kunstnere og labelet bag sangen, Mad Decent. Javier Gomez, tidligere manager for sangeren Hector El Father, mener således ikke, at der er hentet tilladelse til at bruge en linje fra El Fathers sang "The Bad Boy", "Con los terroristas", som kan høres i sangen. Han udtaler til New York Times:

"Det er et klart brud på de intellektuelle ejendomsrettigheder. Vi kan stoppe sangen. Hector vil få det, han fortjener".


Ud over at sample fra Hector El Father henvender sangen sig også med "do the Harlem Shake". Dette udsagn kommer oprindeligt fra rapsangen "Miller Time" af Plastic Little, med Jayson Musson i front. Musson er ikke på samme måde rystet over brugen af hans sang og har udtalt, at han er glad for, at der er nogen, der "drager nytte af vores irriterende sang". Musson forhandler i øjeblikket med Mad Decent om en form for kompensation.

ANNONCE