Nyhed

Markant singer-songwriter er død

Et af americana-scenens meget roste navne er gået bort

I dag blev det offentliggjort, at sangeren, guitaristen og sangskriveren Jason Molina er død, 39 år gammel. Molina døde lørdag, og det har været kendt i et stykke tid, at Molina er gået ind og ud af rehabiliteringsprogrammer som et resultat af hans alkoholisme. Hans død skyldes organsvigt ifølge det amerikanske musiksite Pitchfork.

Molina gjorde sig først bemærket i slutningen af 90'erne med projektet Songs: Ohia, hvor bandet hovedsageligt var centreret omkring hans sange. Efter at Molina udgav albummet "Magnolia Electric Co." i 2003, besluttede han at omdøbe Songs: Ohia til titlen på det nye album, og under Magnolia Electric Co.-navnet har han udgivet tre album, en live-album, et bokssæt og en håndfuld ep'er og singler.

Molina også udgivet tre album i eget navn. Hans sidste album fik titlen "Autumn Bird Songs" og kom sidste år. Hans seneste album med Magnolia Electric Co. var betitlet "Josephine" og blev udgivet i 2009. Albummet blev anmeldt af GAFFAs Mikkel Elbech, som mente, at der var et glimt af håb i det fjerne for Molina.

"Hvor Molina tidligere har vundet adskillige metaforiske guldmedaljer i kampen for det allermest triste bidrag til hele verdens sangkatalog – som når han har sunget om at være lige så ensom som verdens første spøgelse – så glimter håbet pludselig i det fjerne. Nuvel, det er ikke just rene jubelsange, Molina og hans kollektiv leverer, og som en hyldest til den afdøde bassist Evan Farrell er der også nok at være vemodig over på en god del af skæringerne, men samlet set synes dæmonerne mere under kontrol end tidligere," skrev Elbech og gav albummet fem stjerner.

Mod slutningen af ​​2011 gik en række af Molinas venner og familiemedlemmer til medierne og bad hans fans om støtte, da hans helbredstilstand og finansielle situation var temmelig dårlig som et resultat af hans alkoholisme. Han havde desuden ikke nogen sygeforsikring og var lige blevet udskrevet fra en rehabiliteringsklinik i West Virginia, da han døde.

 

ANNONCE