Nyhed

Roskilde har flere millioner i kassen end ventet

Festivalen har genereret et større overskud end forventet, især grundet godt ølsalg

Roskilde Festival bygger på princippet om, at overskuddet fra festivalen hvert år skal gives videre til velgørende formål. Torsdag aften afholdt Roskildes bestyrelse sin årlige generalforsamling, hvor den fremlagde årsregnskabet for foreningen. 

Her kom det frem, at overskuddet for 2012 lød på 12,8 millioner kroner. Godt et par millioner kroner mere, end man forventede efter afslutningen på festivalen i juli. Det skyldes i høj grad, at de 130.000 gæster drak en hel del flere øl, end man havde regnet med. 

På trods af et voksende overskud er det dog intet i forhold til de tre forrige år, som akkumulerede 20 millioner i 2009, 17 millioner i 2010 og 20 millioner i 2011. 


Alligevel er bestyrelsen tilfreds:

"Det er fantastisk, at over 30.000 frivilliges indsats resulterer i et så godt overskud, at vi i Roskilde Festival igen i år kan gøre en forskel for andre mennesker gennem vores donationer. Vi får travlt på den gode måde i bestyrelsen", siger Steen Jørgensen, formand for Foreningen Roskilde Festival, til Børsen.

Overskuddet fra festivalen skal være uddelt inden selve afholdelsen af festivalen i 2013. Bestyrelsen fortæller at en del af donationerne fra det nuværende overskud kommer til at fokusere på initiativer, der går ud på at skabe bæredygtige og socialt ansvarlige løsninger eller forandringer ud for en såkaldt "open source" og "Do It Together"-tankegang.


Roskilde Festival har igennem årene uddelt mere end 185 millioner kroner til velgørenhed. 

Roskilde Festival 2013 løber af stablen den 29. juni-7. juli med navne som Animal Collective, Dead Can Dance, Kraftwerk, Queens of the Stone Age, Rihanna, Slipknot, Sigur Rós og Volbeat, og billetsalget er i fuld gang. Find billetter via GAFFA Live.

ANNONCE