Nyhed

15 forunderlige facts om Nick Cave

I dag og i morgen giver den australske musiker to koncerter i Falconer Salen. Vi varmer op med 15 interessante oplysninger om ham.

Fredag og lørdag aften giver Nick Cave & the Bad Seeds to udsolgte koncerter i Falconer Salen i København. Det er bestemt ikke første gang, at den kontroversielle kunstner og hans band gæster Danmark. I sommeren lagde de vejen forbi NorthSide Festival, og vores anmelder Espen Strunk kvitterede med seks ud af seks stjerner under overskriften "Afgrunden åbenbaret i kondenseret kongekoncert." Tiden vil vise, om Cave og hans følgesvende kan leve op til anmelderroserne. Imens vi venter, har GAFFA samlet en række facts om ikonet. 

Læs også GAFFAs store interview med Nick Cave fra i begyndelsen af året, da han udgav det meget roste album "Push the Sky Away".

1) Nick Cave har for nyligt indgået samarbejde med det danske tøjfirma Jack & Jones og har leveret lydsporet til en reklamefilm, hvor den Oscarvindende skuespiller Christopher Walken ligeledes medvirker. Flere kritikere har anklaget ham for at sælge ud. Se resultatet her.

2) Han er gift på 13. år med modellen Susie Bick, og de har sammen fået tvillingerne Arthur og Earl. Derudover har Nick Cave sønnerne Luke og Jethro med to andre kvinder.

3) Han har datet PJ Harvey kortvarigt i midthalvfemserne, lige inden han mødte sin nuværende kone.

4) Han ser ikke meget tv, men når det sker, så er X Files en af favoritterne.

5) Cave ønsker at opsætte en statue af sig selv i sin (efter hans mening) konservative hjemby Warracknabeal, hvor han er født og opvokset.

6) Han har været aktiv på musikscenen siden 1973 og kan i år således fejre 40 års jubilæum på den front.

7) I 1996 blev han nomineret til Best Male Artist ved MTV Europe Music Awards. Cave bad imidlertid om at få nomineringen annulleret, da han ikke følte sig tilpas med konkurrenceelementet, som den slags priser lægger op til. Han har dog siden hen modtaget adskillelige priser for sine musikalske bedrifter.

8) Han har været fast medlem af en gotisk klub i London kaldet The Batcave.

9) Han er kendt for at have prøvet kræfter med diverse euforiserende stoffer. I 1977, som 21-årig, kom det så vidt, at han begyndte at eksperimentere med heroin.

10) Nick Cave har i virkeligheden altid drømt om at blive maler: "I really wanted to be a painter—the lifestyle, what I considered a painter to be, I found really attractive when I was young. The solitary aspect of it. But I failed at arts school, so that was that ... I'm glad I'm not a painter now," har han udtalt.

11) Cave er gudfar til INXS-forsanger Michael Hutchenches datter Heavenly Hiraani Tiger Lily.

12) Hans tekster er kendetegnende ved at kredse omkring emnerne religion, død, kærlighed og vold.

13) I sin tid som musiker har Nick Cave både arbejdet som soloartist, optrådt sammen med sit nuværende band The Bad Seeds, været forsanger i Grinderman og i den australske post-punk-gruppe The Birthday Party – tidligere kendt som The Boys Next Door.

14) Nick Caves første danske koncert foregik i Ungdomshuset. Det gik så vildt for sig backstage, at han fik varig karantæne.

15) I søndags, den 3. november, gæstede Kylie Minogue hans koncert i Koko i London, hvor de fremførte duetten "Where the Wild Roses Grow" – for første gang siden 1998.

Læs også GAFFAs store interview med Nick Cave fra i begyndelsen af året, da han udgav det meget roste album "Push the Sky Away"

ANNONCE