Nyhed

Anne Linnet 1983: s/m er ikke vold, det er nydelse

I anledning af GAFFAs 30 års jubilæum ser vi nærmere på, hvad vores mange interviewofre har sagt igennem tiden – blandt andre Anne Linnet og Elisabeth

GAFFA fylder 30 år i september, og det fejrer vi blandt andet med en citatsamling, hvor vi hver dag bringer et udvalg af de bedste citater fra vores mange, mange interviewofre gennem tiden – med et nyt år hver dag. Vi begynder derfor i 1983 og arbejder os gennem måneden gradvist frem mod 2013.

Du kan læse alle de gamle magasiner og se de i alt 340 forsider i GAFFAs omfattende arkivsektion.

 


"I øvrigt om navnet GAFFA: Vores idé med bladet er, at det skal have samme effekt som "GAFFA-tape": at få de forskellige grene af musiklivet til at hænge sammen."

– Redaktionen, i den første leder, september 1983

"Jeg må indrømme, at det er min fornemmelse, at vores plader altid er blevet betragtet som branchens lokumslitteratur – noget, man ikke vil vedkende sig, at man kan li'".


– Lars Muhl, Warm Guns, september 1983

"De fleste tror stadig, at sadomasochisme er noget med at banke løs på hinanden, og dér synes jeg nok, at pressen ku' bruge mig og bandet konstruktivt til at give folk relevante oplysninger om, hvad s/m er. For det er ikke vold, det er nydelse."

– Anne Linnet, efter udsendelsen af "Marquis de Sade", oktober 1983


"Måske er jeg lidt træt af rockmusik for tiden... Når man for eksempel ser Rock Palast i TV fra Tyskland, så siger musikken mig ikke en skid. Det er for stort, og der er intet oprør tilbage i musikken."

– Elisabeth Gjerulf Nielsen, efter Voxpops opløsning, oktober 1983

"Vi er ikke et almindeligt partyband. Det eneste band af samme skuffe er Johnny Reimar."


– Donna Cadogan, Mek Pek Party Band, november 1983

"Det er for svært at få tingene til at hænge sammen i dag, det er svært at lave et orkester, det er svært at få en kontinuerlig rytme i at arbejde sammen med nogle musikere, fordi vi har sådan nogle ringe vilkår at arbejde under."

– Jan Kaspersen, december 1983


Du kan læse alle de gamle magasiner og se de i alt 340 forsider i GAFFAs omfattende arkivsektion.

Vi fejrer også jubilæet med udgivelsen af albummet "Gi' Et Nummer", hvor en række af landets pt. mest spændende artister har indspillet deres danske yndlingsnummer fra den periode, GAFFA har eksisteret, altså årrækken 1983-2013. Det betyder, at man kan høre fortolkninger af så forskellige danske navne som blandt andre Aqua, Superheroes og Kasper Winding udført af ligeledes forskellige kunstnere, der strækker sig fra Mikael Simpson til Nephew og The Floor Is Made Of Lava. Albummet bliver eksklusivt trykt i kun 3000 eksemplarer og ikke genoptrykt igen.

Overskuddet fra salget vil gå til Ungdommens Røde Kors, hvor pengene er øremærket til musikprojektet "URK præsenterer", hvor der blandt andet arrangeres non-profit-koncerter.


Læs mere om albummet og køb det via GAFFA Shop her.

 

 


ANNONCE