Nyhed

Musikforlag vil lukke musiktekstsider

Hvis teksterne ikke tages ned fra internetsiderne, vanker der søgsmål

Internetsider, der offentliggør kunstneres tekster uden tilladelse krænker ophavsretten og tjener tilmed penge på det, udtaler den amerikanske National Music Publishers Association (NMPA) på en pressekonference i Washington. NMPA vil nu forsøge at lukke de 50 største sites for licensfri sangtekstsøgning og har i den forbindelse sendt en såkaldt takedown-meddelelse ud til webstederne. Det betyder med andre ord, at der vil være juridiske efterfølger for dem, som ikke fjerner teksterne fra deres sites. Blandt de sites, som har modtaget den kontante meddelelse, er Lyricsmania, Lyricstranslate og Rap Genius.

NMPA påpeger, at det ikke er en aktion mod private bloggere, fansites eller sites, som er godkendte. Målet er de sites, som tjener penge på annoncesalg som følge af den trafik, siderne får ved at publicere tekster, som de ikke har ophavsrettigheder til.

En af grundlæggerne af Rap Genius, Ilan Zechory svarer igen i en mail til New York Times, hvor han trækker en skillelinje mellem hans og andres websteder.

"Andre steder viser kun teksterne, men Rap Genius er et brugerforum, hvor kontekst gives for hver linje. Der er også tusindvis af bekræftede kommentarer direkte fra forfatterne selv. Sitet er en levende, interaktiv kunstoplevelse skabt af en fælles, ikke-statslig tænketank," skriver han.

NMPA har tidligere kørt succesfulde retssager mod siderne LiveUniverse og LyricWiki.

ANNONCE