Nyhed

Blachman-program vinder tv-pris i Cannes

Det danske talentshow Mentor, som Thomas Blachman har været med til at udvikle, blev hædret af tv-juryen i Cannes

Onsdag aften mødtes en række branchefolk i Cannes for at diskutere og vurdere tv-programmer ved de såkaldte C21/FRAPA Format Awards. Juryen faldt blandt andet for det danske talent- og underholdningsshow Mentor, som musiker og debattør Thomas Blachman har været med til at skabe. Mentor vandt således prisen for "Bedste konkurrence-reality-format" i konkurrence med lignende programmer fra hele verden.

"Vi er glade for, at folk i tv-branchen, som arbejder med formater, har kunnet se det samme i 'Mentor', som vi i DR har gjort. Det er vigtigt, at DR tør tage chancer og prøve noget nyt af. Det har vi gjort her – sammen med Nordisk Film TV og Thomas Blachman, og det varmer at få et skulderklap fra fagfolk fra hele verden," siger DRs underholdningsredaktør Rasmus Ladefoged.

Thomas Blachman er som altid lidt mere alternativ i sin udtalelse:


"Idealismen længe leve. Tak til juryen i Cannes, tak til DR, Nordisk Film, mine folk og sidst – men ikke mindst – alle mine egne mentorer igennem tiden".

Det er ikke kun i Cannes, at tv-branchen er vild med Mentor. I sidste uge blev der solgt en option på "Mentor" til Sony i Sydamerika, som vil prøve at få en tv-station til at lave showet. Derudover oplyser Rasmus Ladefoged, at "Mentor" er blevet solgt til produktion til et stort territorium i et spændende område af verden. Af konkurrencehensyn kan han dog ikke afsløre, hvem der har købt Mentor endnu.

Mentor-programmet kører på sin første sæson, hvor det bliver sendt hver fredag kl. 20.00. I programmet skal seks unge, udvalgte musikere coaches af seks mentorer, seks etablerede musikere, hvor seerne skal stemme på den bedste mentor. Blandt de deltagende unge musikere er Selina Jane, som også er forsanger i den musikalske trio Nelson Can. De tilbageværende mentorer er Nikolaj Nørlund og Nikolaj Steen. De tidligere, nu udstemte mentorer var Julie Berthelsen, Lucy Love, Anne Dorte Michelsen og Waqas Qadri (Outlandish)


Finalen finder sted fredag den 18. oktober klokken 20.

ANNONCE