Nyhed

Lyt: Fra Snoop Dogg til Snoop Lion til Snoopzilla

Den amerikanske rapper fortsætter sit hamskifte. Denne gang til fordel for et funk-projekt

Snoop Dogg har afsløret, at han under sit næste musikalske projekt kommer til at gå under navnet Snoppzilla. Rapperen, der for nylig skiftede navn til Snoop Lion, efter han konverterede til rastafari-religionen og genopfandt sig selv som reggaeartist, er ved at indspille en funk-plade sammen med den amerikanske funkmusiker Dâm-Funk under bandnavnet 7 Days Of Funk. Navneskiftet skal, ifølge Snoop selv, ses som en hyldest til funkbassist Bootsy Collins, der gik under aliasset Bootzilla, skriver Consequence Of Sound.

7 Days Of Funk udgiver deres selvbetitlede debutalbum den 10. december på pladeselskabet Stones Throw. Snoop siger om projektet:

- Vi er moderskibets babyer. Jeg har alle dage haft funk-indflydelse i min musik og gennem hele min karriere. Dâm-Funk er kold. Han holder funken i live, og jeg vidste bare, at jeg var nødt til at lave det her med ham.

I et interview med Q Magazine udtalte Snoop, at hans store drøm er at blive optaget i Rock And Roll Hall of Fame:

– Jeg vil optages i Rock And Roll Hall of Fame. Og den eneste måde, jeg kan komme det på, er, hvis jeg laver 25 års god musik non-stop. Så jeg har to år tilbage at gøre det i. Det er mit mål, sagde Snoop til NME.

Derudover har den 41-årige rapper udtalt, at han efter reggaealbummet "Reincarnated" har været usikker på sin musikalske retning. Han er ikke sikker på, at han tager tilbage til Jamaica for at indspille en reggae-toer.

Snoop Dogg alias Calvin Broadus debuterede tilbage i 1992 og har siden leveret en imponerende række hit-albums. Gennem de seneste 20 år har han toppet hitlisterne verden over med monsterhits som "Gin & Juice", "What's My Name", "Drop It Like It's Hot" og "Signs". Amerikaneren har gennem karrieren etableret sig som et massemedie-iko, og er blevet verdenskendt via sit arbejde som musiker, skuespiller, pladeselskabs-ejer, tv-vært, pornofilmsdistributør og modedesigner – og nu altså også som funkmusiker. 

Hør et eksempel på samarbejdet mellem Snoop og Dâm-Funk her:

ANNONCE