Nyhed

Nikolaj Steen og Julie Bjerre vandt Mentor 2013

Thomas Blachmans talentshow fandt fredag aften sine to vindere

Fredag aften fandt finalen i DR1's Thomas Blachman-udtænkte talentshow "Mentor" sted i DR Byen. Vinderne blev Nikolaj Steen og 15-årige Julie Bjerre. Nikolaj Steen vandt titlen som Årets Mentor 2013, mens Julie vandt et mentorforløb og en pladekontakt hos den danske afdeling af det internationale pladeselskab Warner Music.

Nikolaj Steen og Julie Bjerre kæmpede i finalen mod mentor Nikolaj Nørlund med mentee Cecilie Trolle.

I de første programmer i "Mentor" skulle seks unge, udvalgte musikere – de såkaldte mentees – udvikle deres talenter i selskab med en mentor i form af et etableret dansk musiknavn. Hver gang skulle seerne stemme den bedste mentor videre, så der i semifinalen kun var to mentorer tilbage med hver tre mentees. Af disse mentees skulle seere og mentorer sammen udvælge de to bedste, som så gik videre til finalen.


Musikalsk åbnede finaleaftenen med et mentee-nummer, hvor alle seks mentees fra "Mentor 2013" blev genforenet i en fortolkning af Daft Punks kæmpehit "Get Lucky".

Herefter overtog Julie Bjerre scenen og åbnede konkurrencen med "It's Okay", et nummer skrevet og indspillet af hendes mentor Nikolaj Steen – det var nemlig en af reglerne, at et af finalenumrene skulle have forbindelse til mentoren. Herpå overtog Cecilie Trolle, der fremførte "København" af bandet Ulige Numre. "København" er i indspillet form produceret af Cecilies mentor Nikolaj Nørlund. De to sidste numre var først Julie Bjerre, der gav Katy Perrys "Firework", inden Cecilie Trolle sluttede første halvdel af programmet af med Adeles James Bond-tema "Skyfall".

Efter en gæsteoptræden med de to tidligere mentorer Lucy Love og Waqas afgjorde seernes stemmer så, at det var Nikolaj Steen og Julie Bjerre, der stod tilbage som vindere af "Mentor 2013". De to sidste af de seks mentorer var i øvrigt Julie Berthelsen og Anne Dorte Michelsen.


Thomas Blachman har været medvært i programrækken, og han vender tilbage til skærmen, når syvende sæson af det danske X Factor løber over skærmene til januar.

 
ANNONCE