Nyhed

Radio24syvs Monogram klar med to vinyludgivelser

Der er tale om et genremæssigt bredtfavnende lineup med navne som Folkeklubben, The Blue Van, Bon Homme og Niels Skousen

Monogram er navnet på et af Radio24syvs musikprogrammer, men navnet dækker også over en række særlige musikindspilninger, der er optaget og skåret direkte ned i vinyl. Nu er den næste række af vinylplader i Monogramserien på trapperne og har ramt landets pladebutikker i dag. Der er tale om to udgivelser, som hver indeholder fire Monogram-indspilninger med hver tre numre: Monogram nummer 15-18 og nummer 19-22, som er pakket ind i et cover designet af e-Types.

På den første nye plade, Monogram 15-18, finder de musikinteresserede en særlig dansksproget udgivelse. Der er tale om to garvede herrer i skikkelse af Poul Krebs og Niels Skousen. De har fået følgeskab af Frank Ziyanak og de folkelige gadedrenge fra Folkeklubben. Forsanger i Folkeklubben Kjartan Bjørkbom Arngrim fortæller:

- Da vi modtog udfordringen at indspille live til Monogram i ét take, med vinylbrænderen skærende i baggrunden, så vi det som en mulighed for at bringe den gadevibe, der fra starten har kendetegnet bandet ind i studiet og ned i rillerne. At indspille på denne måde kan sammenlignes lidt med det frie fald, og Monogramindspilningen er således det tætteste, vi kommer på en punk-udgave af Folkeklubben

Musikindspilningerne bag Monogram er bygget op om et stramt koncept, hvor den enkelte artist kun har haft én dag til at indspille tre sange eller 16 minutters musik direkte ned i vinyl ved hjælp af en særlig vinylskæremaskine. Det gælder også for blues/garagerock-bandet The Blue Van (billedet), der er en af de fire artister på den anden af de nye Monogramudgivelser, Monogram 19-22.

- At indspille, som vi gjorde til Monogram-pladen, direkte til vinyl, var på mange måder en form, som vi havde vores betænkeligheder ved. Enhver musiker ved, at når først den røde lampe lyser, og man optager, så slapper man ikke altid helt af, for NU gælder det. Men vi fik at vide, at vi bare skulle tænke det som en livekoncert. Så vi gav los og havde det pissesjovt med det. Sådan burde man lave nogle flere plader nu til dags, fortæller trommeslager i The Blue Van, Per Mølgaard.

Monogram 19-22 består desuden af indspilninger med CODY, Lars And The Hands Of Light og Bon Homme.

Alle kunstnere har indspillet hver tre numre: Et nyt nummer skrevet til lejligheden, en nyfortolkning af et ældre eget nummer og en coversang.

Ankomsten af de nye Monogramudgivelser markeres med en lille releasefest i aften fra 17.00-20.00. Det sker i Kødboderne 18, 1.sal. 1714 København V. Alle interesserede er velkomne til at svinge forbi til en øl og høre livemusik med de aktuelle Monogram-artister, Frank Ziyanak, Lars And The Hands Of Light og The Blue Van.

Køb pladerne og se tracklister i GAFFA Shop:

Monogram 15-18

Monogram 19-22

 

ANNONCE