Nyhed

Ron “Bumblefoot” Thal: En dans på tornede roser

GAFFA mødte Guns N’Roses-guitaristen ved Copenhagen Guitar Show til et dybdegående interview, der undervejs markant ændrede karakter

Se flere billeder af Ron "Bumblefoot" Thal i GAFFAs gallerisektion

For tredje gang kastede GAFFAs Mikkel Elbech sig ud i et dybdegående interview med Guns N' Roses-guitaristen Ron "Bumblefoot" Thal. Anledningen var Copenhagen Guitar Show, og således skulle interviewet ikke mindst handle om guitarer - foruden naturligvis Guns N' Roses. Som snakken skred frem, ændrede den imidlertid markant karakter, og Ron begyndte at fortælle om skyggesiden ved at være medlem af det legendariske band.

I sidste weekend fandt Copenhagen Guitar Show sted i Østerbrohuset. Hovednavnet var Ron "Bumblefoot" Thal, som ud over at have en imponerende solokarriere også er kendt for sin rolle som guitarist i et af musikhistoriens mest markante rockbands, Guns N' Roses.


Rons optræden til Copenhagen Guitar Show bestod i to såkaldte clinics, hvor han fortalte historier fra landevejen, gav et indblik i udfordringerne, der møder én, når man skal færdiggøre et album, og ikke mindst gav den gas på sin Vigier double-neck-guitar.

Interviewet fandt sted efter Rons anden clinic, som han afsluttede ved at opfylde to publikumsønsker. Først spillede han sin instrumentale udgave af "Don't Cry", og dernæst en forrygende udgave af "Paradise City", som var lige dele imponerende og underholdende, ikke mindst takket være hans ganske vellykkede Axl Rose-efterligning på den vokale front.

Efter at have interviewet Ron to gange før - i henholdsvis 2007 og 2010 - var der en relativ klar forventning til, hvordan stemningen ville være under interviewet. En forventning, der også holdt stik et godt stykke hen ad vejen.


Men da Ron blev spurgt om, hvordan han betragter sin rolle i Guns N' Roses, åbnede han op for en noget dyster fortælling. De tre første år af Rons tid som medlem af bandet, som han kom med i i 2006, var åbenbart alt andet end behagelige for ham. Og biluheldet i 2011, hvor en kvinde påkørte Ron med fuld fart, tog så hårdt på ham, at han vitterligt mistede lysten til at leve.

Overraskelsen over Rons åbenhed kommer til udtryk undervejs i from af udsagnet "Virkelig?", som optræder lige vel mange gange. Interviewet fortsatte dog som planlagt efterfølgende, og Ron fandt uden tøven smilet frem igen. Måske fordi han var lettet over i stedet at skulle tale om sin visuelle lighed med Lionel Messi og irriterende radiojingler.

Læs hele det lange interview i GAFFAs artikelsektion.


 

ANNONCE