Nyhed

Se videointerview med Ken Gudman-Prisvinder Kresten Osgood del 3

Den hyperaktive multimusiker fortæller om sine tanker om at modtage Ken Gudman-Prisen – og fløjter en bebop-solo

Ken Gudman Mindefonden har efter ti år i år fået ny bestyrelse bestående af blandt andre bandet The William Blakes. En af bestyrelsens opgaver er at uddele Ken Gudman-Prisen, og det er derfor også det nye hold, der har udvalgt dette års prisvinder: trommeslageren med mere Kresten Osgood. Prisen uddeles ved en koncert med prismodtageren og en række gæster i Amager Bio søndag den 20. oktober klokken 20.00.

I forbindelse med prisuddelingen kan GAFFA vise et helt nyt videointerview med Kresten Osgood, hvor han i tre dele taler om først musikkens helende kraft, dernæst improvisation og endelig om sine tanker om at modtage Ken Gudman-Prisen. Vi bringer interviewet i denne uge, og tredje og sidste indslag – hvor Kresten Osgood blandt andet fløjter en lille bebop-solo til ære for Ken Gudman – kan du se nedenfor.

Ken Gudman-prisen anses herhjemme for at være en af rytmisk musiks vigtigste priser. Prisen er udformet af Ken Gudman Mindefonden, der er blevet stiftet til minde om trommeslageren Ken Gudman, der døde i 2003. Prisen har til formål at hylde og gøre opmærksom på danske musikere, der skaber musik i overensstemmelse med de musikalske dyder Ken Gudman stod for: Integritet, personlighed og musikalsk håndværk. Desuden skal prisen også fremhæve de musikere, de færreste kender, men som gør en afgørende forskel for den danske musikscene samt dem, der kan formå at gøre al musik, vedkommende har inflydelse på, bedre.

Årets prismodtager Kresten Osgood startede allerede med at spille musik, da han var seks år gammel, hvor han blev undervist i henholdsvis klaver og trommer. Som 17-årig indspillede Kresten Osgood for første gang sine egne kompositioner, bliver året senere optaget på Københavns Rytmiske Musikkonservatorium, og som 20-årig modtog han sin første musikpris. Siden da har trommeslageren spillet med talrige musikere inden for jazz, rock, avantgarde med mere og optrådt i det meste af verden. I en kortere periode havde han også mainstream-succes med den eksperimenterende hiphop-jazz-med-mere-gruppe Ikscheltaschel, der blandt andet åbnede Orange Scene på Roskilde Festival i 2005.

Prisuddelingen bliver som nævnt afholdt i Amager Bio den 20. oktober klokken 20.00, og billetter kan findes via GAFFA Live.

Se den lange liste over de musikere, som Kresten Osgood skal spille med ved prisuddelingen i Amager Bio

Se Kresten Osgood fortælle om sine tanker om at modtage Ken Gudman Prisen – og hør ham fløjte en bebop-solo til ære for Ken Gudman. Filmen er produceret af Christoffer Askman og Peter Fröhlich.

ANNONCE