Nyhed

To nyheder i top tre på hitlisten

Den danske albumhitliste har i toppen to nyheder, der indkapsler rock på to forskellige måder

Vanen tro offentliggøres de danske hitlister hver fredag og giver de musikinteresserede et overblik over, hvem der er hottest for tiden. GAFFA holder øje med, hvor godt de musikalske nyheder klarer sig, hvem der holder stand, og hvem der indtager de øverste pladser på listen. Ligesom i sidste uge er det den danske poptroubadour Burhan G, der med sit album "Din For Evigt" placerer sig helt i toppen på den danske albumhitliste. Efter ham, på anden- og tredjepladsen, følger to nyheder, først Pearl Jam med deres 10. studiealbum "Lightning Bolt", og som nummer tre finder vi legenden Paul McCartney med sit nyeste skud på albumstammen, "New."

Amerikanske Pearl Jam har formået at kreere endnu en albumsucces. "Lightning Bolt"-pladen udkom den 14. oktober og har begejstret verden over. Også GAFFAs anmelder Michael Jose Gonzalez hylder bandet, der startede karrieren for mere end 20 år siden. Med fem stjerner i deres retning skriver han: "Efter den hidtil længste pause mellem to plader er Pearl Jam nu klar med deres tiende studiealbum, der meget passende har fået titlen "Lightning Bolt", idet det vitterligt er en absolut både blændende smuk og eksplosivt overrumplende omgang, den garvede kvintet her tænder op under." Albummet er i øvrigt gået ind på førstepladsen på den amerikanske albumhitliste.

På hitlistens tredjeplads finder vi veteranen Paul McCartney, der også slap sit album på gaden den 14. oktober. Albummet, der har samme titel som førstesinglen "New", er McCartneys første album med egne sange siden 2007, hvor "Memory Almost Full" kom til verden. I 2012 udgav han "Kisses on the Bottom", der var en coveralbum af jazzede evergreens – dog med to originale sange fra mesteren selv. Den prominente herre har opnået svimlende meget i løbet af sin lange karriere, både som frontfigur i The Beatles og som soloartist. Nu er han igen albumaktuel, og GAFFAs anmelder Henrik Friis har kvittereret med fem stjerner til "New" under overskriften: "Godt nyt fra Macca: Legende og ubesværet udspil fra den 71-årige beatle."

Ud over de to toppende rock-udgivelser er der også plads til andre nyheder på listen. På en syvendeplads finder vi den danske dj- og producerduo Svendstrup & Vendelboe med deres selvbetitlede albumdebut. Som nummer 15 finder vi Joey Moe, der er aktuel med det femte studiealbum "Aurora." På listens 18.-plads finder vi den engelske debutant John Newman, der i løbet af sommeren har haft et kæmpehit med "Love Me Again." Som nummer 21 har Gavin DeGraw sneget sig ind med det seneste udspil "Make A Move" som ugens sidste hitliste-nyhed.

Tracklisten toppes af teenagefænomenet Justin Bieber og singlen "All That Matters." På andenpladsen finder vi den bundsolide hitmager Rasmus Seebach, der med singlen "Olivia" endnu engang har formået at ramme rent hos sin målgruppe. Han befinder sig ligeledes på førstepladsen af streaming-listen for femte uge i træk.

 

ANNONCE