Nyhed

”Blurred Lines” bandlyses på skotsk universitet

Robin Thickes megahit er blevet forbudt på University of Edinburgh, hvor studenterrådet finder sangen umoralsk

Det kan godt være, at Robin Thickes hit "Blurred Lines" har indtaget diverse førstepladser verden over og modtaget guld og platin for et massivt pladesalg – den bliver ikke spillet på University of Edinburgh. Sangen, der har haft kæmpesucces efter udgivelsen i marts, har forarget flere publikummer med sin seksuelle tekst og frække musikvideo.

Det hele er nu blevet for meget for studenterrådet på University of Edinburgh, der mener, at "Blurred Lines" ikke kan forenes med dets "End Rape Culture and Lad Banter on Campus"-kampagne. Det har derfor forbudt at spille sangen på universitetet, da rådet med egne ord vil bekæmpe myter og stereotyper om seksuelle former for vold.

Det er blandt andet ord som "I hate these blurred lines, I know what you want", som studenterrådet ikke bryder sig om. Vicepræsidenten for rådet Kirsty Haigh siger om forbuddet: "Beslutningen om at bandlyse 'Blurred Lines' fra vores spillesteder er blevet taget på baggrund af, at den promoverer en skadelig forståelse af sex og samtykke. Vi har en nul-tolerance over for sexchikane, en politik, som skal sætte en stopper for drengerøvs-kulturen på universitet samt en 'Safe Space'-politik – sangen krænker alle disse," siger hun ifølge Digital Spy.

Det er ikke kun teksten i "Blurred Lines", som har givet Robin Thicke modvind midt i al hans succes. Også den promiskuøse musikvideo til sangen, som i sin oprindelige version viser bare bryster på de tre modeller, der render rundt i en hudfarvet g-streng, har vakt forargelse. Videoen blev taget ned fra YouTube 10 dage efter udgivelsen på grund af det seksuelle indhold. Den er imidlertid blevet lagt op igen, dog med stemplet "Inappropriate".

Se og hør musikvideoen – der dog vises i den censurerede version – herunder, og giv din vurderingen på sagen. Robin Thicke har tidligere udtalt til Today, at han ikke havde til hensigt at virke sexistisk i sangen – faktisk tværtimod, blandt andet via linjen "That man is not your maker".

ANNONCE