Nyhed

Broken Twins studiedagbog fra England del 3

Den danske sanger og sangskiver indspiller for tiden sit debutalbum med Tindersticks- og Tricky-producer Ian Caple

Se flere billeder fra indspilningerne i GAFFAs gallerisektion.

Den danske sangerinde og sangskriver Broken Twin alias Majke Voss Romme kunne opleves på årets Spot Festival, hvor hun fik mange internationale roser. Blandt andet skrev engelske Neil McCormick fra The Daily Telepgraph, at Broken Twin efterfølgende var hans "pick for Friday" og videre: "Broken Twin eathereal & intense with that kind of studied quiet that makes you pay attention."

Ligeledes engelske Kieron Tyler skrev på The Art Desk "(…) immersive experience, Broken Twin build on the coal-hole quiteness of Cowboy Junkies and Mazzy Star to dramatic effect."

Broken Twin har tidligere fået roser af amerikanske Pitchfork, der har skrevet følgende om hendes sang "Out of Air": "the tremor in her proud voice, sure as an arrow in contrast to the lonely pedal steel caws that arc throughout the song, as she sings of a break-up shivering down lonely spines, stark in the moon's reflection, over a humble, clanky piano line."

Broken Twin er nu gået i studiet i England for at indspille sit debutalbum med den engelske producer Ian Caple, kendt for samarbejder med navne som Tindersticks, Tricky og danske Sort Sol og Lise Westzynthius. I den forbindelse skriver hun studiedagbog for GAFFA, og den fortsætter således:

Kære Gaffa-dagbog,

Så blev det sidste dag i Lewes! Jeg troede ikke, jeg skulle høre mig selv sige det, men jeg glæder mig faktisk lidt til at vende snuden mod København igen. Den sidste tid i Yellow Fish (som studiet hedder) har været noget intens. Der har været et par sange, som var svære at få til at lykkes helt, og det har været svært ikke at få lidt studie-kuller. Selvom Ian og jeg har hygget os, så tror jeg, at vi begge har brug for at se andre mennesker igen. Ud over Dan McKinna (bassist for blandt andre Tindersticks, red.), som var forbi og indspille lidt bas, har vi stort set kun haft selskab af en lille rød kat ved navn Frank. Frank har til gengæld været trofast og hængt med os i studiet, indtil han blev skræmt væk af noget hidsig violin. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg møder virkelig mange katte, mens jeg er her i Lewes..

Dagene er gået med at indspille vokaler og med at mixe, mixe, mixe.. Og mixe. Vi er ikke færdige med alt, men der er ikke så langt igen. Hurra! Derudover har jeg gået nogle små ture rundt i byen - jeg håber, jeg kan komme tilbage hertil engang, hvor jeg ikke har helt så travlt. Her er ret smukt - det kan anbefales!

Nå, men nu må jeg af sted igen. Jeg har pakket sammen, vinket farvel til Jo og Micha fra mit B&B, og skal nu have lidt søvn, inden jeg flyver hjem i morgen tidlig. Pladen laver jeg helt færdig i København med de sidste rettelser, der er. Jeg glæder mig til endelig at være færdig med den lidt lange proces og præsentere pladen for et publikum.

Cheers, Majke

ANNONCE