Nyhed

NorthSide dropper billige Firstmover-billetter

Den aarhusianske festival er nu efter eget udsagn blevet for populær til at sælge billetter til lavpris i en begrænset periode

Som vi skrev tidligere i dag, opnåede den aarhusianske festival NorthSide her til morgen at sælge de 1000 særligt billige Firstmover-billetter på bare tre minutter. Sidste år tog det festivalen cirka et døgn at sælge samme type billet, som dengang hed Early Bird, og den voldsomt stigende interesse for de billige billetter har skuffet så mange, der ikke nåede at købe dem, at festivalen nu i en pressemeddelelse fortæller, at den fremover vil droppe at sælge disse særlig billige billetter. Festivalen skriver:

"Vi har siden klokken 10 i formiddags været i dialog med hundredvis af skuffede potentielle billetkøbere på Facebook, Twitter, mail og telefon, og efter i samarbejde med ledelsen at have haft mulighed for evaluere på lanceringen af billetsalget til NorthSide 2014 må vi desværre konkludere, at interessen for NorthSide nu er for stor til, at vi fremadrettet kan lave denne type tiltag."

Festivalen fortsætter:

"Vi kunne formodentlig have solgt omkring 10.000 Firstmover-billetter i den første time, hvilket er både overraskende og meget smigrende, særligt da der fortsat ikke er offentliggjort navne til næste års program. Men vi har som organisation ikke råd til at sælge så mange billetter med rabat, hvis vi skal have budgettet til at hænge sammen i forhold til planlagte forbedringer af festivalpladsen samt en millionudvidelse af musikbudgettet."

Endelig konkluderer festivalen, at Firstmover-billetterne er blevet en succes, der er vokset festivalen over hovedet:

"Firstmover og de foregående års Early Bird-billetter har været tænkt som tiltag, der skulle skærpe nysgerrigheden omkring en ny festival. Men vi er nu et sted, hvor vi ikke kan følge med efterspørgslen på denne type billetter, og derfor vil vi i fremtiden overgå til en mere konventionel billetstruktur med en fast pris fra salgsstart frem til afviklingen af festivalen. Vi er bevidste om, at vi med denne beslutning skuffer nogle, men reaktionen i dag har vist, at vi gennem Firstmover har skuffet flere, end vi har gjort glade, og det bliver vi naturligvis nødt til at forholde os til."

Det almindelige billetsalg til NorthSide 2014 – hvor billetterne er 300 kroner dyrene end Firstmover-billetterne – starter tirsdag 1. oktober klokken 10:00 via Billetlugen. Festivalen finder sted 13.-15. juni 2014 i Ådalen ved Åbyhøj i Aarhus. Endnu har festivalen som nævnt ikke offentliggjort nogle af de optrædende, men forventer at kunne annoncere de første navne inden jul.

ANNONCE