Nyhed

Kom til gratis koncerter på Spot Festival

Den aarhusianske festival åbner op for masser af nye - gratis - tilbud med blandt andre The Blue Van

Spot Festival har i sinde at hylde up-coming musik fra egne rækker her i landet og i Norden. Det er ingen nyhed. Det er heller ikke nyt, at platformen bliver støttet af store dele af musikermiljøet, både etableret og up-coming. Til gengæld er det nyt, at det nu udmønter sig i et gratistilbud for alle musikinteresserede. På pladsen mellem Musikhuset Aarhus og Ridehuset lover Spot Festival nemlig fest og farver, når en række gratiskoncerter løber af stabelen både fredag og lørdag under festivalen. Blandt de optrædende vil The Sandmen, The Blue Van og Ginger Ninja være at finde – helt gratis. Desuden vil projektet "Flygtningestemmer" – arrangeret af RCT-Jylland og Amnesty International – kunne høres live for første gang, hvor Søs Fenger, Tue West, Julie Marie og mange andre vil gæste scenen. 

"Sammen med vores partner Royal Unibrew vil vi gerne give Aarhus' borgere og alle andre en smagsprøve på, hvad Spot er, uden at de skal indløse en billet. Vi håber naturligvis også, at koncerterne kan være en appetitvækker til at få lyst til at opleve mere live-musik," siger musikansvarlig Esben Marcher.

To scener med gratis musik


Praktisk vil området byde på to scener; en stor og en mindre. På plænen ved Frederiks Allé vil en række større navne blive præsenteret på den store scene, heriblandt Pet The Preacher og Helmet Compass. Desuden vil pladsen byde på den mindre scene GAFFA-teltet. Denne scene vil levere smagsprøver på alt det nye musik, der kan opleves i Aarhus. På denne scene vil Mont Oliver, Sekuoia, Spillemændene og mange andre bestige scenen til forhåbentlig fantastiske koncerter.

Det gratis arrangement går under navnet Spot Royal og lukker op fra fredag den 2. maj kl. 15 til 22 og lørdag den 3. maj fra kl. 12 til 22 og byder foruden musik på en markedsplads med en række forskellige tilbud.

Afslutningsfest i Øst for Paradis


Der er med andre ord lagt godt i støbeskeen til et todages event, der kun kan hitte. Men her slutter det ikke: Spot har et enkelt slag mere i handsken med en afslutningsfest af kaliber søndag den 4. maj – dagen efter festivallens egentlige slutning. Festen "Spot-finalen" bliver et dayparty med gratis entré, hvor blandt andre Chorus Grant, Mads Björn og andre spiller særlige akustiske koncerter. Desuden vil man kunne gense alle festivalens film. Dørene åbnes klokken 14.00 "og lukker ikke, før aarhusianske Ankah har spillet afslutningskoncert i gården", som Spot skriver på hjemmesiden.

"Vi glæder os enormt meget til at præsentere et forandret Øst for Paradis, hvor vi vil inddrage hele "boligblokken" og skabe en unik helhedsoplevelse i bedste dayparty-stil, der vil behage de tømmermændsramte og overraske de kulturelt sultne," siger Adrian Fey fra Culture Works, som er medarrangører af søndagsfesten.

Tilmeld dig til søndagsfesten via Facebook her.


Naked og Nordlyd tilbage på programmet
Igen i år vil Gustaf Ljunggreen sammen med fire danske artister præsentere Naked-projektet som en del af den egentlige Spot Festival. Kun akkompagneret af Ljunggreen på klaver vil Pernille Rosendahl (The Storm, eks-Swan Lee), Lucy Love, Frederik Vedersø (The Eclectic Moniker, The White Album) og Martin Damsgaard Kristiansen (Reptile Youth) fremføre et udpluk af deres egne sange.

Til det nordiske projekt Nordlyd får violinisten Mette Dahl Kristensen og hendes 37 strygere besøg af en dansk-norsk-svensk besætning bestående af Ane Brun (NO), Mikael Simpson og Alice Boman (SE).

 


ANNONCE