Nyhed

Pharrells protegé Cris Cab udgiver debutalbum

Reggae/soul/hiphop-stjerneskuddet udsender i dag sit første album og gæster Danmark senere på måneden

– Der er stadig ingen blomster i Tivoli, konstaterer Cris Cab, mens han står og fotograferer udsigten fra 16. etage på Radisson Blu Royal Hotel, hvor GAFFA møder det amerikanske stjerneskud.Den unge reggae- og soulsanger Cris Cab kender Tivoli, for han har været på ferie i Danmark med sin familie, da han var yngre.

– Det er vigtigt at rejse og forstå andre kulturer, for det åbner dit sind, lyder det fra ham.

21-årige Cris Cab er i Danmark for at promovere sit debutalbum "Where I Belong", der udkommer i dag, og med Pharrell Williams som mentor og medsanger på hittet "Liar Liar" og Wyclef Jean som partner i studiet er det noget af en flyvende start, den unge amerikaner har fået.


– Det er en drøm for enhver artist at udgive sit første album, og for mig har det været en fantastisk oplevelse at lave musikken og arbejde med de her spændende mennesker. Det har været en meget spændende start.

 

Glad musik, tak


Cris Cab er vokset op i solskinsstaten Florida, nærmere betegnet i Miami. Som barn brugte han og familien rigtig meget tid på Bahamas, og det var her, Cris Cab i en alder af bare syv år for alvor fik øjnene – eller ørerne – op for musikken.

– Jeg faldt pladask for reggae. Den er så glad og positiv, og der er så meget kærlighed involveret. Jeg har længe syntes, at meget af musikken i dag mangler den positive tilgang, som reggaen har, men det kommer heldigvis mere og mere frem. Se nu bare med Pharrells sang "Happy". Vi skal være glade sammen og have det godt, påpeger Cris Cab og fortæller, at Bob Marley har haft den største indflydelse på ham rent musikalsk, men at han også har lyttet til andre store kunstnere gennem tiden såsom The Rolling Stones, Marvin Gaye og The Beatles.

I dag udsender Cris Cab så sit debutalbum, der med den unge sangers egne ord er meget tro mod den, han er, selvom der har været et par tunge, erfarne herrer inde over arbejdet med "Where I Belong".


– Albummet fortæller en historie om at lære sig selv at kende. At lære ens egen individualitet at kende. Gennem kærlighed og brud, for som menneske vokser man hele tiden, og jeg lærer derfor mig selv bedre at kende hele tiden. Det har jeg også gjort under tilblivelsen af dette album, fortæller Cris Cab og tilføjer, at albummet musikalsk set har noget at tilbyde alle, hvilket kan lyde meget ambitiøst.

Måske for ambitiøst?

– Det er klart, at du ikke kan please alle, men der er både hiphop, soul og reggae ind over musikken, så det er ret bredt. Og både Pharrell og Wyclef har bidraget med noget, og så har jeg ellers skrevet det meste selv. Du skal altid lave den musik, som du elsker, og man vil hele vejen igennem høre min mening, for det er det, som binder musikken sammen. Selvom jeg er inspireret af mange dele af verden, munder det i sidste ende ud i, hvordan jeg fortæller en historie, og hvordan jeg synger den.


 

Prominente rollemodeller

Cris Cab mødte Pharrell Williams gennem en fælles bekendt, da han var 15 år. På det tidspunkt boede de begge i Miami, og Cris Cab havde indtil da blot skrevet sange hjemme på sit værelse, men da Pharrell Williams blev introduceret for den unge sangers musik, hørte han straks potentialet. Med et par gode, brugbare råd i bagagen efter mødet med den noget mere erfarne stjerne tog Cris Cab hjem og øvede videre på værelset.


– Han fortalte mig, hvor vigtigt det er at fokusere på at fortælle en rigtig god historie. At være beskrivende, så du får dit budskab ud på den rigtige måde. Du skal næsten være lige så detaljeret som en forfatter, der skriver en bog, fortæller Cris Cab om det brugbare råd, der dog ikke er det bedste, som kollegaen og vennen har givet ham.

– Det bedste råd, han har givet mig, er, at der ikke er nogen genvej. Det hele handler om hårdt arbejde. Men hvis det virkelig er noget, som du elsker at lave, vil det ikke føles som et offer, og så vil hvert skridt tage dig nærmere målet.

Samarbejdet har i dag mundet ud i hittet "Liar Liar", der allerede hitter verden over. Han har over 12 millioner views på YouTube, og i marts var han valgt til at være månedens Push-artist på MTV.


Der er derfor ikke noget at sige til, hvis det kan være lidt svært at bevare begge ben plantet solidt på jorden med den succes, som Cris Cab allerede har opnået på så kort tid. Selvom hans liv har ændret sig markant de seneste fire år, føler han dog ikke, at han har svært ved at bevare sig selv midt i det hele.

– Det er ikke svært, når man har en god familie, som man kan stole på, og når man har nogle gode rollemodeller at se op til, ligesom jeg har Pharrell og Wyclef. Jeg respekterer dem meget, for de er både ægte og ærlige. De er virkelig gode eksempler for mig, slutter Cris Cab, der kan opleves live, når han gæster Ideal Bar den 25. april.

 


Hvem: 21-årige Cris Cab udgiver i dag sit debutalbum "Where I Belong", der indeholder singlen "Liar Liar" featuring Pharrell Williams.

Hvad: – Jeg kan godt lide at mixe min musik. At bruge både hip hop, rock, soul og pop, og selvfølgelig vil der altid være reggae involveret. Det vil altid være det største for mig, fordi hele verden ses som ét samfund i reggaen. Det er vigtigt for mig, at forskellige kulturer bliver blandet.

Hvor: – Jeg er født og opvokset i Miami, hvor jeg stadig bor, og jeg kan ikke forestille sig at bo andre steder. Så skal det være i Europa. Egentlig ville jeg nyde at flytte til Europa, men jeg ved ikke endnu hvor. Måske Danmark.


Se musikvideoen til "Liar Liar":

ANNONCE