Nyhed

Ugens Bedste Albums

Fra dybfølt soul over postpunk til uslebne hiphoppere - her kommer ugens bedste albums ifølge GAFFA

Mads Björn: How To Giggle And Give In (5 stjerner)

Albummet fra esbjergenserens hånd blev i denne uge rost til skyerne. Mads Björn formår endnu en gang at overraske – og det med måde! Slip ham fri, og lad ham danse!

Cloud Nothings: Here And Nowhere Else (5 stjerner)


Pelle Sonne Lohmann sagde "Cloud Nothings gør sig fortsat i fandenivoldsk garagerock og sønderflæsende støjrock, der mest af alt bare vil ud over stepperne. Here and Nowhere Else viser dog samtidig bandet fra en modnet side – detaljerigdommen i produktionen er vokset betydeligt, der er noget hidtil uhørt subtilt over udskejelserne, og værket er alt i alt mere helstøbt og sammenhængende end forgængeren." – Hvad er der mere at sige?

Timber Timbre: Hot Dreams (5 stjerner)

Christian Erin-Madsen siger, at "musikken har åbenlyse koblinger til en melankolsk, samfundsrevsende Nick Cave, og der er ofte dæmonagtige passager som på en dosmerseddel fra David Lynch. Læg hertil forsanger Taylor Kirks mørke croon, som kuriøst nok lyder Elvis-alike på Grand Canyon og Run From Me, hvilket fungerer." Wow, siger GAFFA.


Shiny Darkly: Little Earth (4 stjerner)

Den formstærke post-punk trio viser på sit andet album, at de ikke er løbet tør. I hverken lyrisk eller musikalsk forstand. De vil musikken – måske mere end nogensinde – med det drone-agtige udtryk og et The Cure inspireret univers.

Nikolaj Nørlund: Det Naturlige (4 stjerner)


Den gamle ræv blandt ungerne har endnu engang bevist sit værd på den danske musikscene. Med ordsmeltende lyrik og maleriske melodier skaber Nørlund sit eget – som kun han kan. Nok udkom albummet i weekenden, men det fortjener alligevel en plads blandt ugens albums.

Kaiser Chiefs: Education, Education, Education & War (4 stjerner)

En revitalisering af drengene fra Leeds – det kan man vidst roligt sige. Kaiser Cheifs dumpede med et brag i 2011 med albummet "The Future Is Medieval", men har efter en længere albumpause sat sig i studiet nok en gang. Og det med bravur!


Kaliber: Udebane (4 stjerner)

Uslebne sten kan godt have bløde kanter – og stadig have kant. Det er den væsentligste pointe på Kalibers EP Udebane. Drengene fra Vestegnens hårdeste hood, lader sig ikke kue – i stedet bliver de bedre til at skrive sange og tekster. Flot! 

Steel Panther: All You Can Eat (4 stjerner)


"Det burde være umuligt, men det er lykkedes den amerikanske Cockrock-pastiche, Steel Panther, at overgå sig selv, hvad angår usmagelige tekster på deres tredje album. Til tider må vor egne Red Warszawa se sig udmanøvreret. Læg hertil at Steel Panthers greb om instrumenterne og sangskrivning er stålhårdt." – vi bukker og nejer.

Christian Bonde: Feeding Wolves (4 stjerner)

Musikalsk placerer Christian Bonde sig "et sted mellem Eddie Vedders fremragende soundtrack til Into the Wild og Nirvanas Unplugged In New York" … "Whores And Thieves-frontmanden og kumpanerne i selvsamme gruppe leverede et sprudlende rockalbum i 2012, mens vi her befinder os tættere på en bluesrock-inspireret sangskrivning fra den klassiske skuffe."


The Robert Cray Band: In My Soul (4 stjerner)

"Varemærkerne står i kø på albummet sammensat af covers og nyt: Inderlig soulet sang og afmålte krystalklare sprøde, blå toner fra Stratocasteren - pakket ind i enkle arrangementer. Og mere til: Cray kan også godt lide at smide lidt uventede farver ind: Grumset blæs hér, muted guitar eller sitar dér - sjov, bevidst falsk guitar i up-tempo Booker-T-hyldesten Hip Tight Onions m.v."

Hør dem her i WiMP og Spotify - god lyttelyst:

ANNONCE