Nyhed

Mittland Festival – en lille færøsk ø i København

Den færøske festival vender tilbage i begyndelsen af september med færøske topnavne

I september 2013 afholdtes den færøske musik- og kulturfestival Mittland for første gang i Danmark på Femøren på Amager. Der var 1300 betalende gæster bestående af danskere og færinger fra hele Danmark – og endnu flere fra Færøerne. Her kunne de i fælleskabets navn opleve musik med de største færøske bands og solister fra mange forskellige genrer og støtte den færøske kultur i Danmark. GAFFA har talt med Mittlands talsmand Gudmundur Djurhuus om årets festival, der igen foregår på Femøren på Amager den 5. og 6. september.

Kan du fortælle om initiativet bag festivalen?

– Vi er et fælles færøsk netværk af ildsjæle, der ønsker at skabe grobund for et fremtidigt dansk-færøsk kultursamarbejde ved hjælp af musik, fællessang, traditionel færøsk dans, strikmode og mad. Og vi tror på, at kulturprojektet Mittland kan blive en fast del af det samarbejde. Vi ønsker selvfølgelig også at skabe en seriøs platform, hvor branchefolk kan opleve, hvad Færøerne kan byde på.

Festivalen løb også af stablen sidste år. Hvordan gik det?

– Det var en succes. På trods af økonomisk underskud. For at kunne fortsætte denne kulturelle begivenhed er det nødvendigt, at festivalen løber rundt økonomisk, og det vil den gøre ved 2000 besøgende i 2014. Vi håber på at nå bredere ud til den danske og færøske befolkning.

Hvad kan man forvente på årets festival?

– I år er den dobbelt så stor og har dobbelt så mange medvirkende. Vi har boder med færøske strikkevarer, færøsk øl og akvavit, og færøsk smørrebrød og fiskesuppe. Der er fællessang og færøsk kødedans og mulighed for gensyn med gamle bekendte. Det færøske pladeselskab TUTL har også en bod med musik. En del af de solister og bands, der har sagt ja til at optræde har en international karriere. Her kan nævnes: Metalbands som Týr (billedet), pop-punkbandet The Dreams, countrysangerne Hallur Joensen og Evi Tausen, singer-songwriteren Lena Anderssen og fingerpicking-guitaristen og sangeren Stanley Samuelsen

Læs meget mere og køb billetter på mittland.dk

Se musikvideoer med Lena Anderssen, The Dreams og Týr:

ANNONCE