Nyhed

Her er årets største musik-beefs

Vi kigger tilbage på 2014's mest indædte fejder i musikkens verden

Intet år uden fejder i musikverdenen, og 2014 har ikke været nogen undtagelse. Vi har samlet de største beefs fra ind- og udland. 

Festivalkrigen: Tinderbox/NorthSide vs. Roskilde/Smukfest/Jelling/Nibe

Der har været røre i det danske festivallandskab i år, siden den nye Tinderbox-festival i Odense blev annonceret i september arrangeret af firmaet Down the Drain (hvis ejere Brian Nielsen og Flemming Myllerup også er medejere af NorthSide), koncertarrangøren Beatbox Concerts, det tyske festivalagentur FKP Scorpio og med et tilskud på omkring 26,5 millioner – herunder køb af sponsorydelser – fra Odense Kommune. Umiddelbart herefter annoncerede Roskilde, at man rykkede festivalen en dag frem med musikstart på de store scener onsdag og til gengæld ingen musik søndag – noget, som festivalen dog efter eget udsagn havde planlagt længe.


Kort efter truede de fire danske festivaler Roskilde, Smukfest, Jelling og Nibe med boykot af kunstnere med professionel relation til bookingbureauerne Skandinavian, der havde et vist personsammenfald med NorthSides ledelse og Beatbox Booking, der delte adresse med Beatbox Concerts. Det fik Skandinavians medejere Brian Nielsen og Flemming Myllerup til at sælge Skandinavian for at koncenterere sig om deres festivaler, ligesom Beatbox Booking i først en intern mail, siden over for GAFFA understregede, at firmaet før sommerferien formelt var blevet adskilt fra Beatbox Concerts og nu også flytter adresse.

Der har været gensidig kritik parterne imellem og lækkede dokumenter, og intet tyder på, at stridighederne har lagt sig ved årets udgang. Hvad det kommer til at betyde for den hjemlige festivalsommer, skal blive spændende at se.

Den bidske: Kim Kix vs. Simon Kvamm


Kim Kix var ude med riven efter Simon Kvamm på Facebook, hvor han i et længere længere indlæg blandt andet skrev: "Jeg kan fandme ikke lide Nephew! Jeg kan heller ikke lide dem, som kan lide Nephew. Ja, jeg har faktisk meget lidt respekt for dem. Jeg har mere respekt for Nephew end for deres fans." Indlægget fra slutningen af 2013 vakte røre og skabte debat i store dele af det danske musikmiljø et stykke ind i 2014.

Den platte: Snoop Dogg vs. Iggy Azalea

Gode gamle Snoop er altid god for en joke på de sociale medier, men da han bragte et billede af en afroamerikansk albino på Instagram med teksten: "Iggy Azalea no make up", gik han efter manges mening for vidt. Azaleas svar var: "Alle de gange, jeg har talt med dig, har du været flink som ind i helvede, jeg er skuffet over, at du kan være sådan en røv uden nogen grund."


Bitch-fighten: Orlando Bloom vs. Justin Bieber

Atmosfæren skulle have været rolig på en restaurant på Ibiza, indtil Orlando Bloom pludselig fløj i flæsket på Justin Bieber. Angrebet blev først stoppet, da Leonard DiCaprio og Naomi Campbell greb ind. Senere tog Bieber mandigt til genmæle på sin Instagram-profil, hvor han lagde et billede af Blooms kæreste Miranda Kerr i bikini op.

Brokrøven: Azealia Banks vs. Universal Music


I år udgav Azealia Banks endelig sit længe ventede debut album Broke With Expensive Taste, men det har ikke været nogen nem fødsel. Den kontroversielle musiker er kendt for at ytre sin mening på Twitter og skrev blandt andet følgende kritik af sit pladeselskab: "Jeg er træt af at skulle konsultere en samling hvide mænd om mit sort-pige-udtryk. De ved ikke engang, hvad de lytter til (…) Jeg tigger bogstavelig talt om at blive droppet fra Universal."  

Den evige anarkist: Morrissey vs. Capitol og Harvest

Evigt skarptungede Morrissey finder sig som bekendt ikke i noget, og når han er utilfreds, skal omverdenen nok få det at vide. Således førte en række ublide ord rettet mod mandens pladeselskab Capitol og underselskabet Harvest Records, som han beskyldte for blandt andet dårlig markedsføring af sit seneste album World Peace Is None Of Your Business til, at selskabet droppede ham.


 

ANNONCE