Nyhed

Guide: her er weekendens bedste koncerter

Den gråsprængte himmel til trods byder weekendens koncerter både på internationale og lokale bands med blændende lysstyrke på kvalitetsbarometeret

Weekenden nærmer sig, og traditionen tro bringer GAFFA en guide til weekendens mest spændende koncerter over hele landet – husk, at du altid kan kigge på GAFFA Live og se endnu flere muligheder end blot dem, vi her anbefaler.

 

TORSDAG DEN 20 FEBRUAR:

København:

Dream Theater: Falconer Salen kl. 20.00

Allerede kl. 20.00 gæster det verdenskendte band Dream Theater scenen i Falconer Salen. De, efterhånden aldrende, progressive metalhoveder holder stadig tempoet højt, så forvent eskapader af vellyd i form af teknisk formåen til fingerspidserne. Selvom de måske går på lige tidligt nok, så fortvivl ej: der skal nok blive mørkt i Falconer Salen! Redaktionen anbefaler, at man iklæder sig et par gode løbesko - for du kommer til at hoppe om du vil det eller ej. Hurtigt!

Holstebro:

Teitur: Musikteateret kl. 20.00

Bliver progressiv metal for meget på lillefredags-aftenen, eller er man bare ikke i København, kan et smut forbi Musikteateret i Holstebro være løsningen. Her fortæller den fantastisk folkekære færing Teitur historier pakket ind i fine melodier. Scenen kan ikke blive meget mere hjemmevant for den 37-årige trubadur, der fik sin studentereksamen i selv samme by. Denne gang bliver publikum beriget med sange fra hans nyeste album "Story Music" - fortællinger fra hele verden. Hvis du ikke fanger Teitur torsdag i Holstebro, er der mulighed for det fredag i Odense og lørdag i København, inden han drager mod Canada og Nordamerika. Køb billetter her

 

FREDAG DEN 21 FEBRUAR:

København:

Thirty Seconds To Mars: Falconer Salen kl. 20.00

Har du hang til stadionrock med så storladne arrangementer, at Titanic ville synke igen - med Celine Díon som gallionsfigur - hvis det var muligt, så er Falconer Salen stedet det sker fredag aften. Den hårdtslående rock-trio, der for alvor vandt frem med deres andet album A Beautiful Lie, går på scenen med en imponerende rekord i bagagen. Sagen er den, at space-rockernes sidste tour varede lidt over to år, med intet mindre end 309 koncerter - en statistik der fik dem optaget i Guinness Records med titlen "Longest Concert Tour by a Rock Band". Tag del i festen på fredag - vi lover fællessang, lysshow og elguitar!

All Time Low: Store Vega kl. 20.00

Det amerikanske pop-punkband har arbejdet i årevis på at nå toppen, og nu synes det at lykkes. I hvert fald gæster de fire drengerøve fra Baltimore Store Vega til en aften i fire fjerde-dele med amerikansk teenage-kultur når det er bedst. All Time Low, som må siges at være et forholdsvist uskrevet blad i lille Danmark, kommer direkte fra deres åre-lange "Don't Panic"-tour fra det store US of the A - så man kan helt sikkert forvente sig en aften med gennemspillede numre og et solidt sceneshow.

 

LØRDAG DEN 22 FEBRUAR:

Frederikshavn:

Tim Christensen (solo): Det Musiske Hus, Store Sal kl. 20.00

For første gang nogensinde begiver den danske rock-helt med den lyse pop-stemme sig på Danmarksturné - alene. Aftenen vil byde på masser af intimitet og nærvær fra den tidligere Dizzy Mizz Lizzy-forsanger, som i denne ombæring vil åbne op for de gamle sanges DNA. Med dette mener Tim Christensen, at en stor del af repertoiret er skrevet på akustisk guitar, hvorfor der også må være en sandhed i det enklere udtryk. Oplev Tim C.'s stemme akkompagneret af sin smukke Hummingbird - et scenarie, der ikke kan gå galt.

Holbæk:

Go Go Berlin: Musikhus Elværket kl. 21.00

Det aarhusianske rockorkester Go Go Berlin gæster lørdag Holbæk, til en aften i rock'n'rollens tegn. Bandet, der igennem 2013 høstede store roser i både ind- og udland, er stadig up-coming, men værd at holde øje med. De er specielt kendt for deres energiske sceneshow, der kaster dem langt ud over scenekanten og lige i armene på publikum. Tag til fest i Holbæk, hvis du er på de kanter - ellers tag dertil for at opleve et spirende frø inden for dansk rock.

Vejle:

Folkeklubben: Bygningen kl. 21.00

Med et tekstunivers på modersmålet, der rammer danskerne lige midt i den hverdagsgrå trivialitet, går folk-pop-drengene fra Folkeklubben (billedet) selvsikkert på scenen lørdag aften. Med stærke pop-melodier indpakket i folkemusikkens instrumentering, fortæller orkesteret både satiriske og kærlige fortællinger, der lader alle være med. Lad dig fylde op af vellyd og danske tekster i Vejle.

 

SØNDAG DEN 23 FEBRUAR:

København:

Supersuckers: Loppen, Christiania kl. 21.00:

"Greatest Rock'n'Roll Band in the World" - hvad er der mere at sige? Supersuckers - der selv har proklameret sig som de bedste af sin slags i verden - tordner i røg og damp over scenekanten søndag aften på Christiania. Har du brug for at kickstarte næste uge, er dette koncerten du skal tage til. Der venter fanden-i-voldskhed, vild spade og fest på Loppen!

Aarhus:

Fendika: Atlas kl. 20.00

Tag på en kulturel musik-og danserejse med den etiopiske gruppe Fendika. Oplev traditionel etiopisk musik i et forum, der normalt huser store danske og internationale navne. Gruppen er særdeles berømte i hjemlandet og specielt i hovedstaden Addis Ababa. Smid 80 kroner og få en festlig og anderledes start på næste uge. Klik her for at få en smagsprøve på, hvad der venter.

 

BONUSINFO: UDSOLGTE KONCERTER

Et par af weekendens mest spændende koncerter er allerede udsolgt. For god ordens skyld kommer de dog her alligevel:

Fredag:

The Mountains, København, Christian IV's Bryghus, klokken 19:45 + 21:45, 21/2
Brødrene Nordsø og Michael Møllers The Mountains er pladeaktuelle den 10. marts. Indtil videre er det blevet til to singleudspil, "The Mountains" og "The Valleys", hvor sidstnævnte netop har fået en musikvideo. De spiller denne aften som en del af Frost Festival. Fanger du dem ikke her, vil de også være at se på NorthSide.

Damien Jurado: Lille Vega kl. 21.00

Er du hverken til stadionrock eller pop-punk, er Damian Jurado måske noget for dig, der er i København fredag aften. Her spiller den amerikanske singer/songwriter Damian Jurado sine folk-inspirerede sange, med et tekstunivers der siges at gribe lytteren med et fast tag. Jurados særegne vokal føles som en 18 W's glødepære - den er både smuk, lyser blidt med en varm glød og lader sig ikke kue, lige meget hvor meget du kigger på den. Koncerten er allerede udsolgt - hvis du var en af de heldige der sikrede sig en billet, så glæd dig!

Lørdag:

Turboweekend, København, Christian IV's Bryghus, klokken 19:45 + 21:45, 22/2
Ligesom The Mountains dagen før dem indtager Turboweekend Christian IV's Bryghus som en del af Frost Festival. Det populære band har sagt, at 2014 bliver et travlt år, hvor de har fart over feltet. Hvad kunne man ellers forvente?

ANNONCE